Grav accident în Piteşti, după ce două autobuze cu peste 80 de angajaţi Dacia s-au ciocnit: 17 persoane rănite. A fost activat planul roşu de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident a avut loc în această dimineaţă în Piteşti, judeţul Argeş, după ce două autobuze care transportau peste 80 de angajaţi ai uzinei Dacia s-au ciocnit, 17 persoane fiind rănite şi transportate la Spitalul Judeţean.

UPDATE Arafat: Intervenţia a fost ok, s-au mobilizat forţe

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, la Digi24, că declanşarea planului roşu de intervenţie este justificată de faptul că este vorba de un accident colectiv, în care au fost implicate două autobuze, cu peste 80 de persoane. 

„S-a intervenit normal. Au fost transportate 17 persoane la spital. Din informaţiile pe care le avem, nicio persoană nu are funcţiile vitale în pericol. Intervenţia a fost ok, s-au mobilizat forţe. Există un prag de activare a planului diferit de la judeţ la judeţ, în funcţie de resurse. Bineînţeles, se ţine cont de faptul că este un accident colectiv, vorbim de două autobuze. Spitalul Judeţean Argeş face faţă, dacă este nevoie de ajutor, ne vor solicita“, a declarat Raed Arafat, la Digi24.  

UPDATE În cele două autobuze erau angajaţi ai uzinei Dacia Mioveni

Primele informaţii arată că în cele două autobuze se aflau angajaţi de la uzina Dacia Mioveni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Mădălin Zamfir, a spus că prima ipoteză este că accidentul s-ar fi produs din cauza nepăstrării distanţei de siguranţă între cele două autobuze.

„Accidentul a avut loc pe o stradă care coboară. Autobuzul din spate l-ar fi lovit pe cel din faţă, iar cel lovit a acroşat un Logan parcat. Este vorba despre autobuze care fac curse regulate“, a declarat, pentru News.ro, Mădălin Zamfir.


UPDATE 17 persoane rănite 

Toate persoanele sunt conştiente, inclusiv şoferul descarcerat, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş. În urma accidentului, 17 persoane au fost rănite şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit purtătorului de cuvânt ISU Argeş, Mădălina Epure. 

„La prima evaluare, 12 răniţi au fost preluaţi de ambulanţe SMURD, cinci de Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Toate persoanele erau conştiente“, a spus reprezentantul ISU, precizând că doar şoferul unui autobuz, care rămăsese încarcerat, este în stare gravă, restul neavând răni care să le pună viaţa în pericol. 


Cele 12 persoane rănite în urma accidentului din Piteşti sunt transportate către Spitalul Judeţean, în stare gravă se află şoferul unuia dintre autobuze, care era blocat între fiarele contorsionate şi a fost necesară descarcerarea. 

„În cele două autobuze, se aflau peste 80 de persoane în momentul producerii accidentului. Din primele evaluări, în momentul de faţă, pentru că cifrele sunt în dinamică şi evenimentul se desfăşoară, vorbimde 12 persoane rănite, dintre care o persoană încarcerată. Unul dintre şoferi a fost descarcerat şi predat unui echipaj medical. Vorbeam de 12 persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la spital “, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Argeş, Mădălina Epure, la Europa FM. 

Accidentul s-a produs la intersecţia dintre străzile Zmeurei şi Egalităţii din Piteşti, traficul fiind în prezent blocat pe un sens de mers. 

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, la faţa locului intervenind nouă ambulanţe, o autospecială cu apă şi spumă, una de descarcerare, una de preluare victime multiple, precum şi trei salvări ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 

- ştire în curs de actulizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite