Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Grefierii ies la protest pentru a nu pierde pensiile speciale

16
18 Dec 2019 08:53:41
Autor: Calin Mihai
Grefierii ies la protest
Grefierii ies la protest

Peste 6000 de grefieri vor ieşi în faţa instanţelor şi a parchetelor la nivel naţional, miercuri, de la ora 10.00, pe timpul activităţii Plenului Camerei Deputaţilor.

În acest timp în care vor fi închise arhivele şi registraturile şi suspendate şedinţele de judecată, anunţă Sindicatul Grefei Judiciare.

„Deşi în şedinţa din data de 10 decembrie 2019 Comisia de muncă şi protecţie socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale şi de serviciu, pentru ca Guvernul României să-şi exprime un punct de vedere cu privire la acestea, cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiaşi comisii în data de 17 decembrie 2019”, subliniază sursa citată.

Sindicaliştii grefierilor susţin că, deşi Ministerul Justiţiei, prin Secretarul de Stat prezent în Comisie, şi-a exprimat o poziţie de menţinere a pensiilor de serviciu pentru grefieri şi amânarea discutării iniţiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, proiectul de abrogare a pensiilor „speciale” a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii Raportului de către Comisie, să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor miercuri, conform Digi24.

Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea înţelege să declanşeze o primă acţiune de protest care va conduce până la blocarea totală a activităţii în instanţe şi parchete dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen şi va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)”, conchide Sindicatul grefierilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

zero
18.12.2019, 09:45:01

Toti sobolanii vor sa aiba ce sa roada.

+10 (10 voturi)
Ionel Marcu
18.12.2019, 10:21:05

Altă categorie de căpușe ce au spoliat România. Sper că Orbán nu e orb ci e conștient că nu-și va vedea împlinit visul de a depăși 30% din voturi la anul, fără anularea pensiilor speciale.

+8 (8 voturi)
Un cititor
18.12.2019, 10:00:05

"Grefierii ies la protest pentru a nu pierde pensiile speciale." La munca ticalosilor !!! La munca in viata reala !! Nu sunteti mai speciali decat o femeie de serviciu,ori fata de cel ce vinde bilete la WC-ul public ! Sefii vostri la fel ! O caracatita puturoasa, si urat mirositoare pe care-i tinem in spinare pana crapa !!!

+13 (13 voturi)
Un cititor
18.12.2019, 10:06:52

Inafara de soldatul roman, care apara efectiv tara, niciun individ nu se poate crede mai special decat altul ! Contribuiti la pensia voastra asa ca tot omul muncitor, si veti avea o pensie absolut speciala si personala ! Dupa cat ati muncit si contribuit pt batranete ! Nu suntem datori sa va asiguram batranetea ! Ati furat destul din banul public. Nu va convine, exista DEMISIA...si.... in viata reala !

+6 (10 voturi)
stelian PREDA
18.12.2019, 10:07:31

v-ar trebui macar un ,,stagiu,,de capsunari,sau ingrijitori cu cateva sute de euro pe luna,mai ,,SPECIALILOR,,sa va dati seama de valoarea banului muncit.

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (16)