Grevă de avertisment în Justiţie: consilierii de probaţiune cer plata salariilor restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO INQUAM PHOTOS
FOTO INQUAM PHOTOS

Consilierii de probaţiune din Bucureşti şi opt judeţe - Arad, Braşov, Mureş, Sibiu, Suceava, Telorman, Timiş şi Vâlcea - s-au aflat joi, timp de două ore, între 10.00 şi 12.00, în grevă de avertisment.

De asemenea, în cursul săptămânii viitoare ar putea fi declanşată greva generală în situaţia în care revendicările lor nu vor fi soluţionate de conducerea Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP), respectiv a Ministerului Justiţiei (MJ).

Angajaţii altor 15 servicii de probaţiune din judeţele Iaşi, Harghita, Sălaj, Dolj, Neamţ, Gorj, Vrancea, Călăraşi, Bistriţa-Năsăud, Vaslui, Prahova, Bihor, Cluj, Dâmboviţa şi Buzău susţin, de asemenea, revendicările formulate de consilierii aflaţi în grevă, optând, deocamdată, pentru alte forme de protest, menţionează Serviciul de probaţiune Bucureşti, printr-un comunicat de presă.

Consilierii din sistemul de probaţiune solicită plata drepturilor salariale restante „izvorâte din tratamentul discriminatoriu al conducerii MJ” în raport cu ceilalţi angajaţi din familia ocupaţională, recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

„Aceste drepturi salariale au fost recunoscute oficial şi de DNP, respectiv MJ, însă nu au fost achitate până în prezent, invocându-se lipsa sumelor de bani necesare la buget. Această explicaţie s-a dovedit a fi falsă după ce, la începutul acestei săptămâni, conducerea DNP a constatat că are excedent bugetar şi a decis să-l utilizeze pentru plata discreţionară a unor drepturi salariale restante exclusiv către funcţionarii publici din cadrul aparatului central, nu şi către cei 550 de consilieri de probaţiune care asigură efectiv activitatea de supraveghere a peste 100.000 de persoane care au comis infracţiuni”, arată un comunicat de presă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite