Grindeanu s-a întâlnit cu Tusk. Oficialul european a salutat angajamentul României faţă de UE şi a subliniat necesitatea luptei împotriva corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/Guvernul Romaniei
FOTO Facebook/Guvernul Romaniei

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a salutat vineri, la Bruxelles, angajamentul constant al României faţă de proiectul european şi faţă de o Uniune Europeană mai puternică în contextul pregătirilor pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către ţara noastră în primul semestru din 2019.

Totuşi, Tusk a subliniat necesitatea avansării luptei împotriva corupţiei în România şi a asigurării caracterului ireversibil al acestor eforturi, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului European citat de Agerpres.

Tusk a făcut aceste declaraţii în cursul întrevederii avute la sediul Consiliului European cu premierul român Sorin Grindeanu, prilej cu care au fost abordate principalele subiecte de pe agenda europeană, dar şi recentele evoluţii din România şi priorităţile Guvernului de la Bucureşti. Aceasta a fost prima întâlnire Tusk-Grindeanu după preluarea mandatului de către actualul şef al Executivului român.

În cursul după-amiezii, premierul României are prevăzută o întrevedere şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite