Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Guvernul a modificat HG privind starea de alertă, pentru a permite circulaţia fără restricţii în ziua votului

4
4 Dec 2020 13:52:49
Autor: News.ro
Ludovic Orban Foto gov.ro
Ludovic Orban Foto gov.ro

Guvernul adoptă, în şedinţa de vineri, modificări la HG privind instituirea stării de alertă, astfel încât să fie permisă circulaţia în ziua alegerilor, fără restricţii. Membrii birourilor electorale, candidaţii, personalul tehnic şi observatorii vor putea circula duminică noapte, în intervalul 23.00 – 05.00, fără restricţii, în baza unui document justificativ.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern, că se adoptă modificarea HG privind starea de alertă, în baza propunerilor formulate de CNSU. 

”Hotărârea CNSU a trecut şi  în cadrul ei sunt două măsuri principale: în privinţa pieţelor închise care vor fi deschise, cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVSA şi Ministerul Lucrărilor Publice, în privinţa măsurilor care vor fi aplicate în interior”, a precizat secretarul de Stat Raed Arafat. 

A doua măsură vizează ziua alegerilor. 

”A doua măsură este pentru ziua votului, unde avem două situaţii: pentru toţi cetăţenii există libertate la vot între orele 5 dimineaţă, 6 decembrie, şi 1 dimineaţa, în 7 decembrie (având în vedere că, dacă sunt la coadă la ora 21.00, pot vota până la 23.59). Membri BEC, BEJ. observatorii şi personalul tehnic care participă la procesul de vor vor avea dreptul să circule, pe bază de document doveditor, între orele 23.00 – 5.00”, a mai precizat Arafat. 

Arafat a explicat că, pentru zonele carantinate, se va emite cu ordin al şefului DSU care să prevadă posibilitatea deplasării la vot, fără restricţii. 

Cei care sunt în carantină, la domiciliu sau în locaţii stabilite, pot solicita urna mobilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

FLORIN TURCU
4.12.2020, 14:09:56

Cea mai mare problema la nivel global , cu Romania in frunte, este ca democratia sa transformat in autocratie cu miros de dictatura. Cand vorbim de limitarea drepturilor cetatenesti , intr-o democratie corecta, ar trebui ca legile care restrang aceste drepturi fundamentale sa fie votate de catre populatie prin scrutin electoral . In momentul de fata fiecare nebun care este la Guvernare creeaza, voteaza si aplica legi dupa bunul plac . Luati-va adio de la drepturile voastre

+2 (2 voturi)
Iobag Nerfos
4.12.2020, 15:20:21

Care legi, ca nici macar de legi votate in parlament nu mai e vorba. Drepturi constitutionale anihilate prin HG. Asta nu are miros de dictatura, e chiar dictatura curata

-9 (11 voturi)
Iobag Nerfos
4.12.2020, 15:31:26

Pe langa faptul ca aproape tot capitolul II din Constitutie e calcat in picioare in momentul asta mai e ceva: ARTICOLUL 53 (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege... Deci in niciun caz prin HG Si pentru cei care se vor trezi sa spuna ca parlamentul a adoptat o lege prin care imputerniceste guvernul este complet ilegal ce au facut. Separatia puterilor in stat a fost calcata si ea in picioare

-8 (10 voturi)
Iobag Nerfos
4.12.2020, 15:15:03

Multumim guvernului ca ne lasa sa votam. Problema e ca nu vom vota cu ei

-5 (7 voturi)
Modifică Setările