Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Guvernul Orban anunţă angajarea răspunderii pentru amânarea unor termene din Legile Justiţiei

1
6 Dec 2019 17:48:37
Autor: Laurenţiu Sirbu
Premierul a avertizat că fără această amânare funcţionarea Justiţiei anul viitor ar fi aruncată în aer.
Premierul a avertizat că fără această amânare funcţionarea Justiţiei anul viitor ar fi aruncată în aer.

Ludovic Orban a anunţat vineri că Guvernul îşi va asumă răspunderea pe prorogarea unor termene prevăzute în Legile Justiţiei ce vizează pensionarea anticipată a magistraţilor, trecerea la completele de apel de 2 la 3 judecători şi dublarea duratei cursurilor la INM.

"Prima angajare de răspundere va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în Legile Justiţiei privitoare la pensionarea anticipată a magistraţilor, privitoare la trecerea de la complete de 2 la complete de 3, şi de asemenea, prorogarea termenului de intrare în vigoare a măririi vechimii necesare pentru intrarea în magistratură, de la doi la patru ani de zile", a explicat Orban.

Acesta a spus că este necesară această măsură pentru că, în caz contrar, funcţionarea justiţiei din România ar fi "aruncată în aer".

"Sigur că ne propunem că anul viitor să abrogăm aceste prevederi. Ele să nu mai existe. (...) Este absolut necesară angajarea răspunderii, pentru că este obligatorie intararea în vigoare a prorogării termenului de intrare în vigoare a acestor trei prevederi care riscă să arunce în aer funcţionarea justiţiei din România, riscă să lase cetăţenii români fără un acces liber la justiţie, la actul de dreptate şi este absolut necesar să ne angajăm răspunderea", a conchis premierul.

Urmează ca în şedinţa ce are loc după declaraţiile premierului să fie pus în discuţie memorandumul cu privire la desfiinţarea Secţiei Speciale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Markus Roman
7.12.2019, 09:35:52

Ham-ham-ham ! Parca mai ieri latrau ca fara angajarea raspunderii si ordonantze pe teme de justitie!

Modifică Setările