Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Hans Klemm, la trei ani după Colectiv: Nu m-aş fi aşteptat ca lupta anticorupţie să fie slăbită. SUA sunt foarte îngrijorate

4
31 Oct 2018 17:44:12
Autor: Laurenţiu Sirbu
Hans Klemm Foto US Embassy
Hans Klemm Foto US Embassy

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, prezent miercuri la Memorialul dedicat victimelor tragediei din Colectiv, a declarat că nu s-a aşteptat ca lupta anticorupţie să fie „slăbită” şi ca „independenţa justiţiei să fie ameninţată”.

„Nu m-aş fi aşteptat ca lupta anticorupţie să fie slăbită, aşa cum s-a întâmplat recent, ca independenţa justiţiei să fie ameninţată, că va exista un risc şi mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aş fi prezis în urmă cu trei ani (la momentul tragediei Colectiv – n.red.)”, a spus miercuri ambasadorul american Hans Klemm, prezent la Memorialul dedicat victimelor de la Clubul #Colectiv.

”Fără îndoială, ca ambasador american, e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar şi pentru Statele Unite”, a mai spus ambasadorul Klemm, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA.

Diplomatul american a rememorat solidaritatea pe care a văzut-o după tragedie, din partea populaţiei şi a ţărilor prietene României, dar şi emoţia generată de hotărârea românilor de a se opune corupţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

eu doar constat
31.10.2018, 20:00:08

Ce are sula cu prefectura? Ce are crima de la "Colectiv" cu lupta anticoruptie? Mr. Klemm! Yu're got in obsession, baby! - i-ar fi spus Telly Savallas (Kojak). Iata ce DNA grozav am avut pana in acest an, ca n-a fost in stare sa intocmeasca un dosar beton, pentru ca instantele sa poata condamna pe cei vinovati, care sunt evident cunoscuti. Dar, pe linia atatarilor din partea lui Klemm, in aceasta crima, comisa doar de cei direct angajati in seara de 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv, DNA a tergiversat mereu dosarul, pentru a baga in el tot felul de persoane, colateral vinovate, sau chiar deloc vinovate, in spiritul "luptei anticoruptie". Chiar si Johannis, cu al sau nemuritor "Trebuiau sa moara oameni, pentru ca guvernul Ponta sa cada!'(Alta sula total in afara oricarei prefecturi), este autorul din umbra al ineficientei DNA intrucat instantele nu puteau da sentinte in cazul unui dosar incorect intocmit. Treaba cu pensionarea judecatorului este o diversiune. Daca dosarul era beton acum doi ani judecatorul dadea sentinta inainte de a iesi la pensie. Asa, poate ca a si fost silit sa plece, pentru ca acest dosar sa nu poate fi incheiat pentru unca doi-trei ani. Deci Mr. Klemm, Kojak is always right!

-1 (1 vot)
Fodor Andrei
31.10.2018, 23:33:56

Constatand doar dinspre est evident nu se poate înțelege. Dar e mai bine așa, totul pare perfect, nu se înțelege ce s-a pierdut...

Un cititor
31.10.2018, 20:49:40

Nici noi nu ne-am asteptat ca acesti mafioti PSD-isti sa faca praf tara, in doar doi ani !

OmTacut
31.10.2018, 21:32:30

Pe PSD/ALDE/PNL/ Ii doare in bombeul de la pantofi de ce cred americanii despre ei.

Modifică Setările