Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Hellvig, întâlniri cu şefii CIA şi FBI. SRI: A fost reconfirmat angajamentul ferm de a contracara factorii de risc care reprezintă provocări actuale de securitate

1
2 Dec 2021 13:26:51
Autor: Andreea Traicu

Eduard Hellvig, directorul SRI, a avut întâlniri cu mai mulţi oficiali din domeniul intelligence, printre care directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, Avril Haines, şeful CIA, William J. Burns, şi directorul FBI, Christopher Wray.

Discuţiile au vizat securitatea regională şi globală şi realizarea unei analize a capacităţilor comune prin care se poate creşte nivelul rezilienţei în faţa ameninţărilor constante la adresa securităţii naţionale a ambelor state, potrivit instituţiei. “Pe agenda convorbirilor s-au regăsit subiecte de actualitate care privesc securitatea regională şi globală, cu accent pe importanţa schimbului de informaţii si al cooperării în domeniul intelligence.

Discuţiile au prilejuit în egală măsură o analiză a situaţiei de securitate din regiune şi a capacităţilor comune prin care se poate creşte nivelul rezilienţei în faţa ameninţărilor constante la adresa securităţii naţionale a ambelor state. De ambele părţi a fost reconfirmat angajamentul ferm de a continua şi de a dezvolta excelenta cooperare dintre serviciile de informaţii, precum şi parteneriatul solid care leagă instituţiile şi statele noastre. 

Delegaţiile română şi cea americană au reconfirmat angajamentul ferm de a contracara factorii de risc care reprezintă provocări actuale de securitate pentru cele două state, pentru securitatea regională şi globală”, transmite SRI, printr-un comunicat de presă. 

Directorul Serviciului Român de Informaţii s-a întâlnit şi cu Robin Dunnigan, Adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa Centrală şi de Est în Biroul de Afaceri Europene şi Euroasiatice. Întâlnirile au avut loc în cadrul unei vizite a conducerii SRI la Bruxelles şi în Statele Unite ale Americii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

gigi banateanul
2.12.2021, 13:47:26

Hellvig asta e roman ? Sau evreu ????

-9 (9 voturi)
Modifică Setările