Hotelieri: Un turist străin din şase vine în Capitală pentru a-şi vizita iubita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi dintre turiştii străini vin în Bucureşti pentru a-şi vedea iubitele, nu pentru muzeele Capitalei
Mulţi dintre turiştii străini vin în Bucureşti pentru a-şi vedea iubitele, nu pentru muzeele Capitalei

Străinii vin în Capitala României nu doar pentru afaceri, turism cultural, "Palatul lui Ceauşescu" sau Dracula, ci şi pentru fetele şi cluburile din Bucureşti, potrivit declaraţiilor mai multor hotelieri.

Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) Cristian Bărhălescu confirmă aceste informaţii, printr-o declaraţie dată agenţiei Mediafax.

Iniţial, aceste informaţii au fost dezvăluite de către Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi proprietar al lanţului hotelier Phoenicia.

Potrivit estimării lui Mohammad Murad, 15% din cei aproximativ 650.000 dintre turiştii străini ajunşi anual în Bucureşti vin aici pentru relaţii personale, adică "la prietene".

De fapt, doar un singur străin din 10 vizitează Bucureştiul în scopuri pur turistice, iar cei mai mulţi, 75%, sosesc pentru afaceri, potrivit aceluiaşi hotelier.

"Străinii vin şi pentru cluburi, şi pentru fete, dar majoritatea o deţin afacerile şi turismul de tip city break. Ne bazăm pe numărul mare de intrări la Palatul Parlamentului şi la obiectivele turistice", a declarat, pentru Mediafax, Bărhălescu.

"Evoluţia pozitivă a înnoptărilor în hotelurile din Bucureşti în ultima perioadă se datorează eforturilor agenţilor economici şi evenimentelor sprijinite de MDRT, precum concertele, simpozioanele, congresele şi conferinţele, şi mai puţin turismului pentru fete frumoase, aşa cum declara recent FPTR", a spus Bărhălescu, citat de Mediafax.

George Ţurnă, directorul general al hMediafax, că sunt mulţi turişti străini care vin în Bucureşti pentru femei, în special italieni şi germani.

"Nu este vorba neapărat de prostituţie. Eu am la hotel o rezervare pentru mâine de la o agenţie matrimonială pentru nişte germani care vor să-şi găsească aici partenere de viaţă", a afirmat Ţurnă.

Datele INS arată că anul trecut au ajuns în Bucureşti şi au înnoptat în hoteluri aproximativ 1,2 milioane de persoane, dintre care 556.947 români şi 646.701 de străini.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite