Ialomiţianu: Cei care îşi desfăşoară activităţile în mod legal nu vor fi sancţionaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a decis tăierea tuturor sporurilor din minister
Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a decis tăierea tuturor sporurilor din minister

Ministrul Finanţelor a declarat, joi dimineaţă, la intrarea în instituţie, că cei care îşi desfăşoară activităţile în mod legal nu vor fi sancţionaţi, iar pentru cei care sunt în grevă va fi aplicată legea.

Gheorghe Ialomiţianu a asigurat că va continua discuţiile cu întreg personalul Ministerului Finanţelor, astfel încât să fie luate măsurile cele mai bune.

Negocierile vor fi în limitele legii, eu susţin un sistem de salarizare echitabil pentru angajaţi, a declarat ministrul de Finanţe, reafirmând că stimulentele trebuie acordate angajaţilor pe criterii de performanţă.

Protest cu bancuri şi cafele la Finanţele din Timiş

Prin Legea salarizării unitare sporurile vor fi incluse în salarii, astfel încât să fie creat un sistem de salarizare echitabil, a explicat Ialomiţianu.

El a adăugat că salariile trebuiau incluse în grilă în 2009, însă acest lucru nu s-a făcut şi se încearcă acum corectarea acestui lucru, prin noua lege a salarizării, potrivit Mediafax.

Ialomiţianu a subliniat că Legea salarizării este în Parlament, unde se aşteaptă votul final şi a făcut un apel la parlamentari să se prezinte la vot.

După declaraţiile la intrarea în Ministerul Finanţelor, Ialomiţianu a intrat în instituţie, unde a fost primit cu huiduieli de cei aproximativ 200 de angajaţi care protestează de aproape 24 ore.

Angajaţii aflaţi în sediul ministerului strigat "hoţii, hoţii" şi "banii, banii" , aşteptând ca ministrul Finanţelor să le dea un răspuns la cererea lor de a reprimi stimulentele care le-au fost retrase de două luni.

Peste 200 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe protestează, de miercuri după-amiază, pe holurile instituţiei.

Citiţi şi:

Gheorghe Ialomiţianu: „modificăm legea salarizării: includem sporurile în salarii"

VIDEO Noaptea cea mai lungă la Ministerul de Finanţe. Cum a fost scos ministrul Ialomiţianu cu SPP-ul din birou

Află aici cât câștigă un consilier control fiscal, în Bihor

Finanţiştii ieşeni continuă protestul spontan

Şeful de la Finanţe Botoşani, solidar cu protestatarii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite