Eveniment

articolul anterior articolul urmator

ICCJ dispune expertiză medicală şi transferarea la Jilava a fostului ministru Ioan Avram Mureşan

0
5 Nov 2012 19:21:59
Autor: adevarul

Judecătorii ICCJ au dispus, luni, efectuarea unei expertize medicale în cazul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, prin care medicii să spună dacă acesta poate participa la judecarea recursurilor din dosarul „Caltaboşul", şi transferarea acestuia la Penitenciarul-Spital Jilava.

Instanţa supremă a admis, luni, o cerere a avocaţilor lui Ioan Avram Mureşan, stabilind astfel efectuarea unei expertize medicale în cazul lui Mureşan, prin care medicii să stabilească bolile de care suferă acesta şi dacă acestea fac sau nu posibilă prezenţa acestuia la termenele din dosar, transmite Mediafax.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a mai stabilit ca Mureşan să fie transferat de urgenţă la spitalul Penitenciarului Jilava, în vederea efectuării acestei expertize.

Avocaţii lui Mureşan au arătat, la termenul de luni al procesului, că starea de sănătate a fostului ministru s-a degradat foarte mult, în special după moartea fiului acestuia, şi că acesta ar fi fost încadrat de medici la gradul trei de risc de infarct şi atac cerebral. Apărătorii au cerut judecătorilor să nu-şi „asume moartea lui" şi să dispună suspendarea judecării procesului penal în cazul fostului demnitar, pe motiv de boală, precum şi efectuarea unei expertize.

Instanţa va continua judecarea recursurilor în 3 decembrie.

În dosarul „Caltaboşul", un complet de trei judecători al ICCJ i-a condamnat, în 14 februarie, pe foştii miniştri ai Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, la câte trei ani de închisoare cu executare. Tot în acest dosar, Gheorghe Ciorbă a fost condamnat la un an şi şase luni cu suspendare.

Decizia a fost contestată la Completul de cinci judecători.

ICCJ a fost nevoită, luni, să cheme o ambulanţă în cazul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, care este diabetic, un episod similar petrecându-se în 16 aprilie 2010, când trebuiau vizionate materiale audio-video în dosarul „Caltaboşul".


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii