ICCJ: Remus Truică şi Paul al României rămân în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Truică/Paul al României FOTO Eduard Enea
Remus Truică/Paul al României FOTO Eduard Enea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, ca nefondate contestaţiile lui Remus Truică şi Paul al României, privind prelungirea arestării la domiciliu.

Remus Truică şi Paul al României se află în arest la domiciliu încă din luna decembrie a anului 2015.

Omul de afaceri Remus Truică a fost acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită într-un dosar privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

În 3 martie, procurorii DNA Braşov au anunţat că au dispus extinderea anchetei în dosarul vizând retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa şi faţă de fapte legate de retrocedarea nelegală a unei suprafeţe de 47 de hectare de pădure situată în localitatea Snagov. Astfel, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Remus Truică, pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare a banilor, şi faţă de Paul Philippe al României, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii au susţinut că există suspiciunea că, începând din 2006, în contextul în care formulase cereri sau intenţiona să ceară restituirea unor terenuri situate în apropierea Capitalei, Paul Philippe Al României i-a promis lui Remus Truică şi asociaţilor lui o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului infracţional pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecătorilor, urmând să se reuşească, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor.

În perioada septembrie - noiembrie 2005, la Primăria Snagov s-au înregistrat o cerere şi o revenire prin care Paul Philippe solicita restituirea a 47 de hectare de pădure, teren situat în localitatea Snagov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite