Ieri a fost cea mai rece zi de 16 iunie din ultimii 50 de ani: temperaturile au scăzut şi cu peste 14 grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii anunţă că şi vineri se va produce o răcire accentuată a vremii FOTO Shutterstock
Specialiştii anunţă că şi vineri se va produce o răcire accentuată a vremii FOTO Shutterstock

Ieri am avut parte de cea mai friguroasă zi de iunie din ultimii 50 de ani, după ce în unele zone s-au înregistrat temperaturi mai mici chiar şi cu 14 grade decât săptămâna trecută. Minima a fost de 8 grade Celsius, o temperatură caracteristică unui început de primăvară.

După ce în urmă cu o săptămână în Bucureşti se înregistrau 33 de grade la amiază, ieri, mercurul din termometre a urcat doar până la 19 grade, fiind cea mai rece zi de 16 iunie din ultima jumătate de secol.

„Această pătrundere de aer mai rece, care vine dinspre Scandinavia, conduce la temperaturi cu două-trei grade mai scăzute decât valorile cele mai mici înregistrate vreodată de când se fac observaţii meteorologice. Această răcire s-a datorat şi faptului că soarele nu s-a putut vedea de nori. Cu toate acestea, în vestul ţării, unde s-a putut vedea şi soarele, maxima a ajuns şi la 25-26 de grade (Oradea -n.r.), cu 10 grade peste cea mai scăzută temperatură înregistrată în această zonă ”, a declarat meteorologul Viorica Dima pentru adevarul.ro.

De asemenea, Viorica Dima a mai precizat că în următoarele zile vremea va fi frumoasă, însă vineri se va produce din nou o răcire semnificativă, fiind aşteptate 15-16 grade în sud-estul ţării.

În ultima săptămână a lunii iunie vremea se va îndrepta şi vor scădea şi precipitaţiile

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite