IGPR: 44 de percheziţii în mai multe judeţe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane şi spălare a banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: IGPR (Arhivă)
Foto: IGPR (Arhivă)

Autorităţile judiciare din mai multe judeţe au făcut, luni, 44 de percheziţii în mai multe judeţe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane şi spălarea banilor. Cel puţin 21 de tinere au fost obligate să se prostitueze în mai multe ţări, ele fiind racolate din familii cu situaţie materială precară.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Ilfov, Călăraşi, Ploieşti, Suceava, Brăila, Olt şi al Serviciului de Investigaţii Criminale din Ilfov, au făcut, luni, 44 de percheziţii domiciliare. 

Activităţile s-au desfăşurat în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Brăila, Suceava, Olt şi Prahova, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi spălarea banilor.  

De asemenea, sunt puse în executare 16 mandate de aducere. 

”Din cercetări a reieşit că, din 2018 şi până în prezent, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, ar fi acţionat un grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane şi proxenetism. Astfel, începând cu anul 2018, reprezentanţii grupului infracţional organizat ar fi racolat tinere din medii sociale precare şi le-ar fi plasat pe pieţele de prostituţie existente, din România şi din Europa de Vest, respectiv, Germania, Ţările de Jos, Elveţia sau Italia, în scopul exploatării lor, prin obligarea la practicarea prostituţiei”, a transmis Poliţia Română.  

Sursa citată a precizat că determinarea fetelor la practicarea prostituţiei ar fi fost realizată prin utilizarea de metode de persuasiune (loverboy), manipulare şi constrângere, sumele de bani obţinute din desfăşurarea acestei activităţi revenindu-le aproape în totalitate membrilor grupării infracţionale. 

”Racolarea clienţilor serviciilor sexuale ar fi fost realizată prin crearea şi publicarea unor anunţuri specifice pe anumite site-uri de profil. Fetele exploatate ar fi fost cazate în spaţii adecvate desfăşurării acestei activităţi sau transportate, de către membrii grupării, la locaţiile clienţilor. Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională ar fi fost transferate de membrii grupării în România, prin intermediul serviciilor internaţionale de transfer monedă sau ar fi fost aduse personal ori de alte persoane din anturajul acestora”, au mai precizat poliţiştii.  

Aceştia anunţă că, până în prezent, au fost identificate 21 de victime, iar sumele de bani obţinute din exploatarea tinerelor sunt în cuantum de aproximativ 500.000 de euro. 

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 4 autoturisme, 36.100 de lei, 2.500 de euro, 24 de telefoane mobile,  precum şi înscrisuri bancare şi contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile, urmând a fi indisponibilizate şi sume deţinute în conturi bancare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite