Eveniment

articolul anterior articolul urmator

IGPR, despre poliţiştii prezenţi la înmormântarea lui Emi Pian: „Au dat dovadă de profesionalism şi responsabilitate”

20
10 Aug 2020 20:37:09
Autor: Lizeta Oprea
IGPR laudă activitatea polişitilor prezenţi la priveghiul şi înmormântarea fostului lider al clanului Duduienilor, Emi Pian.
IGPR laudă activitatea polişitilor prezenţi la priveghiul şi înmormântarea fostului lider al clanului Duduienilor, Emi Pian.

IGPR laudă modul în care au acţionat poliţiştii români prezenţi la priveghiul şi înmormântarea fostului lider al clanului Duduienilor, Emi Pian, apreciind că „au dat dovadă de profesionalism şi responsabilitate”.

IGPR a făcut o postare pe reţelele de socializare prin care laudă modul în care au acţionat poliţiştii prezenţi la priveghiul şi înmormântarea fostului lider al clanului Duduienilor, Emi Pian, precizând că „au dat dovadă de profesionalism şi responsabilitate” şi că Poliţia Română a acţionat, în ultima săptămână, pe baza mai multor analize a structurilor specializate, astfel încât siguranţa comunităţii să fie prioritară, informează Agerpres.

Reacţia IGPR vine după ce liderul sindicatului poliţiştilor „Europol”, Cosmin Andreica, a declarat la Digi 24 că forţele de ordine nu au făcut altceva decât să asigure protecţia unei familii de interlopi. De asemenea, o postare pe Facebook a sindicatului Europol a făcut referire, ironic, la acţiunile desfăşurate de poliţişti cu ocazia priveghiului şi înmormântării fostului lider al Duduienilor, Florin Mototolea, cunoscut ca Emi Pian. 

„Poliţia Română a acţionat, în ultima săptămână, pe baza mai multor analize ale structurilor specializate, astfel încât siguranţa comunităţii să fie prioritară, iar unele anecdote ale unui lider sindical se bazează pe lipsa de experienţă în munca operativă”, se arată într-o precizare a IGPR.

„Poliţiştii implicaţi în această operaţiune au dat dovadă de profesionalism şi responsabilitate, fiecare dintre ei înţelegând că acest eveniment trebuie să fie gestionat în aşa fel încât să nu existe incidente ce pot pune în pericol siguranţa publică”, conform Biroului de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Reprezentanţii IGPR precizează că postarea reprezentantului sindical nu urmăreşte beneficiul poliţiştilor, ci doar imaginea în spaţiul public.

„Această constatare se bazează pe faptul că acesta nu a încercat să afle informaţiile exacte transmise de instituţie, ci a preferat să dea o interpretare eronată. Este foarte simplu să stai pe margine şi să comentezi, iar pentru credibilitate să născoceşti scrisori, în numele unor oameni care şi-au făcut datoria”, arată sursa citată.

De asemenea, Poliţia mulţumeşte celorlalte sindicate care înţeleg că dialogul instituţional este în beneficiul poliţiştilor.

„Poliţia Română este în slujba comunităţii şi nu ne interesează să acţionăm pentru imagine, ci considerăm că rezultatele trebuie văzute în gradul ridicat de siguranţă al cetăţeanului”, informează IGPR.

Sindicatul Europol a publicat, luni, pe Facebook, o postare care face referire, ironic, la acţiunile desfăşurate de poliţişti cu ocazia priveghiului şi înmormântării lui Emi Pian.

„După ce MAI a păzit clanul interlop la priveghiul lui Pian, acest cetăţean ne-a trimis un mesaj, spunându-ne că are nevoie de pază şi protecţie pentru o nuntă unde va fi naş. «Aveţi careva numărul de telefon al ministrului Vela, să îl putem pune în legătură? Poate face discount şi la elicopter sau măcar la jandarmii călare: 'Am un eveniment cu 100-120 de persoane la care sunt naş, în septembrie, şi am nevoie de pază, dezinfectant şi măşti de la MAI. Unde pot face solicitarea?»”, se arată în postarea de pe pagina Sindicatului Europol.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Tomescu Tom
10.08.2020, 20:48:47

Mai lipsea să-l înmormântați cu onoruri militare și să îi dați onorul .. Firar ... . Poate o să botezați o stradă sau un bulevard cu numele lui ...ca să rămână pentru posteritate amintirea lui de mare lider ..

+8 (8 voturi)
defu gabi
10.08.2020, 21:03:01

Mai rau... Inaintat in grad si decorat post mortem, chiar daca interlopul "valoros" n-a facut armata... Oricum, o gramada de colonei fara serv. militar au aparut dupa '90 in structurile serviciilor, internelor, MAPN...

+3 (3 voturi)
gmbplay
10.08.2020, 20:54:44

Comunitatea la care se refera este a celor care nu respecta legea punct , deci este o comunitate de infractori , asa ca in acele momente puteau fi lasati fara paza . Sa intelegem ca de acum incolo forte importante din militie se vor ocupa in continuare de binele comunitatii in cauza , sau se astepta hotarirea staborului .

+6 (6 voturi)
alain pop
10.08.2020, 21:06:32

Unde esti NICOLAE CEAUSESCU sa vii sa vezi in ce Hal fara de Hal a ajuns Romania .RUSINE RUSINE .

+2 (2 voturi)
bios
10.08.2020, 21:12:15

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (20)