Eveniment

articolul anterior articolul urmator

IGSU continuă verificarea sistemelor de alarmare a populaţiei

0
5 Sep 2017 17:03:56
Autor: Elena Stolerciuc
Exerciţiile de avertizare a populaţiei continuă şi în luna septembrie
Exerciţiile de avertizare a populaţiei continuă şi în luna septembrie

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă verificarea, la nivel naţional, a sistemulelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

În luna septembrie, simulările vor avea loc miercuri, 6 septembrie şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate simultan.

Conform comunicatului de presă emis de către IGSU, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii criză.

La nivel naţional au loc exerciţii destinate verificării funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, în scopul centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale” comunică IGSU

Începând cu luna august, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat, la nivel naţional, veririfcarea sistemelor de alarmare publică.

La nivel naţional au loc exerciţii destinate verificării funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei. Asftel, după centralizarea datelor puse la dispoziţie de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, în luna august, din cele 6.913 astfel de mijloace tehnice de alarmare, au fost acţionate 5.460 de sirene pe timpul exerciţiului. 

Potrivit IGSU, 2.865 dintre sirenele funcţionale pot fi comandate centralizat, iar 2.595 mijloace necesită declanşare locală.  De asemenea, un număr de 196 sirene de alarmare publică au fost neoperative în timpul exerciţiului din 6 august în 445 de localităţi.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările