Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Imagini impresionante din zonele afectate de inundaţii: peste 80 de oameni evacuaţi

0
22 May 2019 09:32:35
Autor: George-Andrei Cristescu
Imagini din Maramureş FOTO IGSU
Imagini din Maramureş FOTO IGSU

Pompierii au acţionat, în ultimele 24 de ore, în zece judeţe afectate de ploile abundente şi de vremea rea. S-a intervenit pentru evacuarea apei din 332 gospodării, precum şi pentru curăţarea de aluviuni şi facilitarea scurgerii apei pentru 35 poduri şi podeţe.

În cursul zilei de marţi şi pe timpul nopţii, la nivel naţional au fost emise 45 atenţionări şi avertizări hidrometeorologice imediate Cod Roşu, Cod Portocaliu şi Cod Galben care au vizat averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului, scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite. 
 
Cel mai grav afectat a fost judeţul Bistriţa-Năsăud, unde s-au înregistrat inundaţii în 13 localităţi. Având în vedere nivelul apei din curţi, 81 de persoane din localităţile Bistriţa şi Budacu de Jos au fost evacuate temporar, urmând să se întoarcă în locuinţe după retragerea apelor. De asemenea, alte 5 persoane din localitatea Valea Tureacului au fost evacuate preventiv la rude din cauza unei alunecări de teren care le pune în pericol locuinţa, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
 
În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 32 localităţi din 10 judeţe (Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Sibiu, Sălaj şi Satu Mare).
 
 
Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 332 gospodării, precum şi pentru curăţarea de aluviuni şi facilitarea scurgerii apei pentru 35 poduri şi podeţe.
 
Pe durata manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, circulaţia feroviară a fost blocată temporar pe tronsonul de cale ferată Sărmăşag – Zalău din judeţul Sălaj, iar circulaţia rutieră a fost afectată temporar pe trei drumuri judeţene (DJ 110B/SJ, DJ 109K/SB, DJ 105/SM) şi un drum comunal (DC9/CV). 
 
 
Miercuri dimineaţă mai erau în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea inundaţiilor doar în judeţul Bistriţa-Năsăud. Pompierii acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor, dar şi cu mijloace specifice pentru înlăturarea aluviunilor şi materialelor rămase în urma scurgerii apelor.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii