Inadecvare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 1 iulie, Uniunea Europeană şi-a luat adio, printr-o ceremonie fără precedent, de la cel cunoscut în întreaga lume drept „cancelarul reunificării”.

Şefi de state şi de guverne din întreaga lume omagiind astfel una dintre cele mai proeminente personalităţi ale istoriei recente. Unul dintre oameni graţie voinţei şi curajului căruia au dispărut două dintre cele mai triste simboluri ale imensului rău ce a marcat istoria veacului trecut- Zidul Berlinului şi împărţirea în două a Germaniei.

Curios şi regretabil este că nici una dintre multele televiziuni de informaţii şi actualităţi din România nu a găsit potrivit să facă o transmisiune directă de la ceremoniile de la Strasbourg.

Nu a făcut-o nici Televiziunea care se mai pretinde încă a fi publică. Nu a făcut-o fiindcă nici unul dintre cei care o conduc - de la Irina Radu la Corneliu Calotă, de la Carla Tompea Haralambie la Liana Săndulescu şi Cristian Coman nu au ceea ce se cheamă simţul momentului. În absenţa căruia nu prea te poţi socoti jurnalist. TVR a mai confirmat o dată că nu poate, în fapt, să facă nimic. Doar să se lamenteze şi să  invoce probleme financiare şi imposibilităţi tehnice.  

Culmea e că tot sâmbătă la ora 17 era programată o emisiune de politică externă. Era de aşteptat ca momentul ceremoniilor de la Strasbourg să fie recuperat şi marcat în topul evenimentelor. Nici vorbă. O duduie rubensiană, vizibil marcată de caniculă a deschis programul anunţând super-exaltată că s-a căsătorit Messi. Era aşa de veselă respectiva insă, promovată fără concurs în fruntea Ştirilor externe ale TVR de pixul Irinei Radu,încât pentru o clipă mai-mai că am avut impresia că ea ar fi fericita mamă a miresei.

De fapt, veselia doamnei cu pricina nu era decât încă un semn- al câtelea?- al profundei stări de inadecvare şi al ieşirii din timp în care se complace Televiziunea Română.        

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite