Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Incendiu de proporţii în apropiere de Bucureşti. ISU a transmis un mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei FOTO/ VIDEO

1
5 Dec 2021 08:17:26
Autor: Afrodita Cicovschi

Un incendiu de proporţii a izbucnit, duminică, în Popeşti Leordeni, în apropierea Centurii Bucureşti. Ard cu flacără mare materiale reciclabile din curtea unui depozit şi există pericol de extindere. ISU Bucureşti-Ilfov a transmis mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei.

UPDATE 09:35 ISU Bucureşti-lfov anunţă că incendiul a fost localizat şi sE lucrează pentru stingere.  
Dispozitivul a fost redus şi au rămas la faţa locului 12 autospeciale, din cele 24 care au acţionat.  
 
”Mai sunt mici focare, incendiul este localizat, nu mai prezintă pericol de extindere (...) Urmează să stabilim circumstanţele în care s-a produs şi s-a dezvoltat incendiul”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov. 
 
Acesta a explicat că şapte persoane se aflau în depozit în momentul izbucnirii incendiului.  
 
”Nu sunt persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Şapte persoane care erau aici, angajaţi, au fost îndepărtaţi din zona de pericol (...) A fost o degajare foarte mare de fum, specifică materialelor combustibile care au ars. Această coloană foarte mare de fum a fost influenţată de vânt, de aceea a fost luată decizia de a se transmite un mesaj prin sistemul RO-Alert din cartierele apropiate”, a mai precizat Daniel Vasile.  
 
UPDATE:
 
Din cauza lipsei resurselor de apă, intervenţia este extrem de dificilă. ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că dspozitivul care intervine la incendiu a fost suplimentat. Acţionează deja 20 de autospeciale, alte patru fiind în drum spre locul intervenţiei. 
 
Suprafaţa afectată este de peste trei mii de metri pătraţi. 
 
GALERIE FOTO
 
”În zona de manifestare a incendiului nu sunt resurse de alimentare cu apă, se alimenteaza de la 2 km distanţă. Aceasta este e fapt cea mai mare problemă a intervenţiei. Pe unele porţiuni ale halei, incendiul a fost localizat şi flăcările au o intensitate mai redusă, dar în zona din curtea interioară unde sunt aceste stive înalte incendiul are o manifestare foarte pternică, flăcările au peste şase metri înălţime. Important este că până în acest moment nu sunt persoane rănite”, a declatat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov. 
 
 
Potrivit acestuia, angajaţii firmei care se aflau în interior şi care au încercat să stingă incendiul cu mijloacele din dotare au fost evacuaţi de primele echipaje ajunse la faţa locului. 
 
”Exista un pericol foarte mare, au încercat să stingă incendiul cu mijloacele pe care le aveau la dispoziie, însă acest lucru, evident, nu a fost posibil”, a mai precizat reprezentantul ISU Bucureşti-Ilfov. 
 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la stive de materiale reciclabile (frigidere, etc) depozitate în curtea unui operator economic din zona Soseaua de Centură. Flăcarile au o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri şi au afectat inclusiv halele de depozitare”, a transmis, duminică, ISU Bucureşti-Ilfov. 
 
Sursa citată a precizat că există pericol de extindere a incendiului la vecinătăţi.
 
 
Au fost alertate în total 15 autospeciale de stingere, iar autorităţile anunţă că nu sunt persoane ranite.
 
ISU Bucureşti - Ilfov a transmis mesaj de avertizare a populaţiei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tobile
5.12.2021, 10:35:35

Încă un ... grătar.

Modifică Setările