Incendiu de vegetaţie lângă Bucureşti. 10 hectare sunt cuprinse de flăcări. Avertisment emis de Ro-Alert

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii intervin cu zece autospeciale de stinegre. FOTO IGSU
Pompierii intervin cu zece autospeciale de stinegre. FOTO IGSU

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit luni în apropiere de Bucureşti, la Periş, în zona unei ferme de porci. Flăcările afectează o suprafaţă de circa 10 hectare. Autorităţile au emis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru locuitorii din Sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni.

ISU intervine cu 10 autospeciale de stingere a incendiilor, iar Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a comunicat că a trimis de urgenţă în zonă echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi laboratorul mobil de monitorizare a calităţii aerului."În orele care urmează vor fi realizate două buletine de analiză a aerului - în Buftea şi în Corbeanca, localităţi din care s-au primit cele mai multe sesizări de disconfort olfactiv. Precizăm că din măsurătorile privind calitatea aerului realizate de APM Bucureşti în această dimineaţă reiese că, până în prezent, nu sunt creşteri ale concentraţiilor poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei. În schimb, amploarea incendiului care a antrenat şi batalurile de dejecţii de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic. 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a solicitat şi Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) informaţii privind circulaţia norului de fum care rezultă din incendiul aflat în curs. Astfel, conform informaţiilor ANM, în cursul zilei de astăzi, circulaţia aerului se va menţine dinspre nord-nord-est spre sud-vest şi va fi relativ slabă, iar viteza maximă a vântului, la rafală, va fi de 25...30 km/h. 

Reamintim că în luna aprilie a acestui an, proprietarul fostei ferme de porci din localitatea Periş, judeţul Ilfov, a fost amendat de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu cu suma de 115.000 lei pentru un alt incendiu înregistrat la aceeaşi fermă, pe o suprafaţă de aproximativ 30.000 de mp (inclusiv la fostele bataluri de dejecţii). 

Totodată, împotriva SC Klevek Company SRL s-a depus plângere penală care, în momentul de faţă se află în ancheta IPJ Ilfov", precizează Ministerul Mediului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite