Incendiul din Bamboo. Obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a fost amânată până în vara 2017, din cauză că nu era timp pentru inspeţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu de către localurile care funcţionează fără acest document a fost amânat din cauză că fizic ar fi fost imposibil să se treacă prin toate controalele până la sfârşitul lui 2016, motivează fostul ministru de Interne, Dragoş Tudorache.

Fostul ministrul de Interne, Dragş Tudorache, a declarat, potrivit News.ro, că termenul până la care cluburile ar fi trebuit să obţină autorizaţie de securitate la incendiu a fost amânat până la 30 iunie 2017, din cauză că nu era timp pentru inspecţii până la finalul anului 2016.

„Termenul a fost prorogat pentru a se da timp pentru inspecţii şi controale pentru că fizic ar fi fost imposibil să se treacă prin toate controalele până la sfârşitul lui 2016, având în vedere că ani de zile practic nu s-a făcut nimic. În august, pe baza datelor pe care le aveam şi a analizelor pe care le făcuse ministerul ( Afacerilor Interne - n.r.) până atunci şi DSU era clar că la numărul de autorizaţii şi verificări necesare nu se puteau face până la sfârşitul anului şi atunci decizia a fost, în paralel cu prelungirea cu încă 6 luni, să se înceapă controale de conformitate de către ISU, prin care să se facă şi o parte proactivă, şi anume să se pună în vedere celor care trebuie autorizaţi ce mai trebuie făcut pentru a fi conformi pentru autorizare. Acolo unde neregulile nu erau doar o chestiune de a face un plan de măsuri, ci existau şi nereguli, acolo se dădeau şi amenzi”, a declarat fostul ministru de Interne,  Dragoş Tudorache.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a explicat, sâmbătă, că, potrivit deciziilor luate în 2016 de Guvern, până la finalul lunii iunie 2017 lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează, dar nu se sancţionează.

”În momentul de faţă, până la finalul lunii iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează de către inspectorii de prevenire, care fac respectivele controale, dar potrivit unei hotărâri de guvern nu se şi sancţionează”, a afirmat Vasile, precizând că este vorba despre o Hotărâre de Guvern din 2016.

Lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu de la Bamboo, amendată de trei ori

Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, avea doar un aviz de securitate la incendiu, eliberat în anul 2009. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, în momentul în care patronii s-au apucat de construcţie au cerut avizul de securitate la incendiu, au depus documentele, au primit avizul, în 2009, iar după aceea ar fi trebuit să obţină autorizaţia de securitate la incendiu, ceea ce nu s-a întâmplat, iar ISU a dat mai multe amenzi. 

- 25 mai 2015 –  au fost aplicare 2 amenzi în cuantum de 5.500  pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu;

- 13-20 noiembrie 2015 - au fost aplicare 2 amenzi în cuantum de 15.000 pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu;

- Noiembrie 2016 - a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.500 lei pentru blocarea căilor de evacuare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite