Inconştient în faţa Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, ignorat de personalul medical. Reacţia reprezentanţilor unităţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Captură video
Imagine: Captură video

Un bărbat a fost filmat în timp ce zăcea fără cunoştinţă în faţa Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, în timp ce personalul medical şi trecătorii nu par interesaţi de starea lui. Oficialii spitalului spun că a fost vorba de o persoană într-o stare de ebrietate avansată care a refuzat să fie îngrijit.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca a declarat pentru „Adevărul” că bărbatul a refuzat să fie îngrijit de către personalul medical, şi că în acest caz a fost deschisă o anchetă internă.

„Filmarea a fost făcută în noaptea de joi spre vineri. Persoana respectivă s-a prezentat cu o intoxicaţie acută etanolică, a fost extrem de recalcitrant, a refuzat orice fel de asistenţă medicală, şi în jurul orelor 03:30-04.00 s-a ridicat şi a plecat. S-a demarat o anchetă administrativă cu privire la acest caz, au fost luate toate declaraţiile de la personalul de serviciu, se caută acum toate imaginile de pe camerele de supraveghere ale spitalului, pentru că sunt unele care bat până acolo şi dacă nu au fost maşini sau ambulanţe care să obtureze imaginea, se va vedea exact ce s-a întâmplat. Se pare, din primele cercetări, deşi e prematur să ne pronunţăm în momentul de faţă, că el a fost rugat de mai multe ori atât de personalul medical cât şi de personalul de pază ca să intre în spital pentru tratamentul medical însă a refuzat cu tărie. Există unele informaţii, ce trebuiesc verificate, că persoana respectivă ar fi continuat să consume băuturi alcoolice, procurându-şi de la magazinul din colţ. Acestea sunt declaraţiile pe care le-am luat până în acest moment de la personalul de serviciu. Vom continua şi în zilele următoare aceste verificări. Nimeni însă nu poate fi internat contrar voinţei sale, aşa cum prevede legea drepturilor pacientului. Nici poliţia, care de altfel a şi venit la faţa locului şi nu mai apare pe filmare, nu poate dispune internarea unei persoane forţat. Internarea forţată o poate decide numai instanţa”, a declarat medicul Bogdan Opriţa.

De unde a pornit totul

Filmarea a fost realizată de o femeie, rudă a unui pacient adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În imagini se vede cum mai mulţi aparţinători ai celor care au ajuns la spital discută cu un cadru medical la câţiva metri de bărbatul care stă întins pe asfalt, lângă un gard.

În jurul bărbatului sunt aproximativ zece persoane şi niciuna nu verifică starea de sănătate a bărbatului şi nici nu sesizează medicii cu privire la faptul că acesta se află în această situaţie.

Site-ul Playtech - cel care a dat publicităţii imaginile - scrie că la un moment dat, după câteva ore în care nimeni nu s-a gândit să verifice ce se întâmplă cu bărbatul, un medicul de pe o ambulanţă, care tocmai adusese un pacient, s-a interesat şi cu privire la acesta.

Persoana care a filmat a postat imaginile video pe Facebook şi s-a arătat indignată de lipsa de reacţie a celor din jur: 

„Floreasca - Spitalul Clinic de Urgenţă, aseară: 

  • Cel mai mare spital de urgenţă
  • Oameni căzuţi lângă gardul spitalului lăsaţi sa moara spre totala nepăsare a cadrelor medicale. Medicul de gardă se afla la 1 metru fata de cel căzut. Lipsa de empatie, încălcarea grosolana a jurământului.
  • Gândaci.
  • Libărcile se plimba în voie într-un spaţiu ce se vrea curat.
  • Bodyguarzii mişună mai ceva decât gândacii în jurul gardului ca poate le pica un ciubuc.

Pacienţii, aparţinătorii etc., ţinuţi la gardul spitalului precum ciumaţii”, se arată în descrierea filmuleţelor postate pe Facebook.

barbat floreasca 2
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite