Inspecţia judiciară cere sancţionarea procurorilor orădeni Ciprian Man şi Cristian Ardelean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspecţia Judiciară cere CSM să-i sancţioneze pe procurorii orădeni, Ciprian Man şi Cristian Ardelean, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, acuzându-i de ”manifestări ce aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu”.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Man Ciprian şi Ardelean Cristian, procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru manifestări ce aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspecţia Judiciară susţine că cei doi procurori au făcut o serie de afirmaţii, în prezenţa altor colegi, prin care ar fi fost încălcate standardele de conduită impuse magistraţilor.

”Totodată, limbajul utilizat de procurori la adresa unor judecători de la Curtea de Apel Oradea este de natură a contraria şi indigna opinia publică, fiind vizibilă implicarea acestora în desfăşurarea unor activităţi care prin natura lor pot crea îndoieli cu privire la seriozitatea, independenţa, imparţialitatea şi integritatea procurorilor”, arată comunicatul Inspecţiei Judiciare.

Ulterior apariţiei în spaţiul public a înregistrării cu dialogul procurorilor, şeful interimar al DNA a cerut revocarea celor doi din cadrul Direcţiei. CSM a decis ca Man şi Ardelean să-şi continue activitatea la Parchetul Tribunalului Bihor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite