Inspecţia Judiciară: Procurorul General nu a încălcat codul deontologic când a făcut declaraţiile despre Ordonanţa 13

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, nu a încălcat codul deontologic atunci când a facut declaratii critice la adresa Ordonanţei de Urgenţă 13.  Aceasta este concluzia Inspecţiei Judiciare după verificări care au durat câteva luni, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE Secţia pentru procurori a CSM a aprobat raportul IJ prin care s-a concluzionat că nu există indicii privind încălcarea de către  Augustin Lazăr a obligaţiilor deontologice stabilite prin dispoziţiile art.9 alin. 2 şi art.17 din Codul Deontologic, potrivit oficialilor CSM.

Raportul Inspecţiei Judiciare urmează să fie discutat astăzi de Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Augustin Lazar afirmă la începutul lunii februarie ca OUG 13 este o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti, cu consecinţe grave. Sesizarea a fost făcută de reprezentanţii site-ului Lumea Justiţiei, care au invocat obligaţia de rezervă a magistraţilor de a nu comenta cauzele aflate pe rol şi de a nu se imixtiona în treburile altor puteri în stat, ataşând mai multe declaraţii ale procurorului general, Augustin Lazăr, şi ale procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre Ordonanţa 13, consemnate atât în presa din ţară, cât şi din străinătate. În cazul Laurei Codruţa Kovesi, sesizarea a fost clasată încă din faza verificărilor prealabile.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite