Inspectoratul General al Poliţiei Române: Niciodată nu s-a luat în calcul desfiinţarea Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Română, foto News.ro
Poliţia Română, foto News.ro

Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, miercuri seară, că niciodată nu s-a luat în calcul desfiinţarea Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, structură cu ”un rol bine stabilit în activitatea de combatere a criminalităţii din sfera de competenţă”.

IGPR precizează, însă, că, de la începutul anului, a fost iniţiat un amplu proces de evaluare şi eficientizare a activităţilor unităţilor de poliţie, dar nicio clipă nu s-a discutat despre desfiinţarea unor astfel de structuri. 

„Niciodată nu s-a luat în calcul desfiinţarea Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. Această structură este necesară Poliţiei Române şi are un rol bine stabilit în activitatea de combatere a criminalităţii din sfera de competenţă, în municipiul Bucureşti. Menţionăm că, de la începutul acestui an, la nivel naţional, a fost iniţiat un amplu proces de evaluare şi eficientizare a activităţilor unităţilor de poliţie, dar nicio clipă nu s-a discutat despre desfiinţarea unor astfel de structuri, cum fals a fost vehiculat în spaţiul public. Obiectivul acestui proces de reorganizare este dezvoltarea unor structuri de poliţie, în scopul eficientizării activităţilor, în beneficiul cetăţenilor”, a transmis, miercuri seară, IGPR, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că acest proces are loc şi la nivelul Poliţiei Capitalei, având acelaşi scop - oferirea unui serviciu poliţienesc de calitate.

„Considerăm că aceste informaţii de tip ,,fake news”, afectează grav imaginea instituţiei şi creează un sentiment de neîncredere, atât în interiorul instituţiei, cât şi în rândul opiniei publice. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale, pentru a evita dezinformarea şi vă asigurăm că, de fiecare dată, informaţiile de interes public vor fi transmise cu celeritate”, a mai transmis IGPR.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum vede desfiinţarea Serviciului Omoruri şi a răspuns: ”Am mai discutat despre organizarea internă a ministerelor, dar despre desfiinţarea unui serviciu vital n-am auzit, poate aveţi surse. Voi verifica”.

Comisarul-şef de poliţie Gavriş Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fost conducător al Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, a fost detaşat la 1 septembrie să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, pe o perioadă de 6 luni. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite