Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Institutul „Elie Wiesel“ cere modificarea denumirii străzilor intitulate „Ion Antonescu”

10
27 Sep 2019 15:31:57
Autor: News.ro

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” solicită aplicarea Legii 217/2015 şi modificarea denumirii străzilor „Ion Antonescu”.

Instituţia a cerut, între altele, primăriei Râmnicu Sărat modificarea denumirii străzii „Mareşal Ion Antonescu”, iar Serviciul urbanism a transmis că va organiza o consultare cu cetăţenii, apoi va solicita avizul Comisiei de atribuire de denumiri a judeţului Buzău şi va identifica sursele de finanţare pentru acoperirea costurilor pe care le va presupune schimbarea.

În România legea 217/2015 (pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii) „se aplică prin referendum”, transmite Institutul.

După 17 ani de la OUG nr. 31/2002, aceeaşi situaţie este întâlnită la Constanţa, Mărăşeşti (Vrancea), 1 Decembrie 1918 (Ilfov), Predeal (Prahova), mai spun reprezentanţii „Elie Wiesel”.

Serviciul urbanism din Primăria Râmnicu Sărat (Buzău) a răspuns că, statistic, pe strada Mareşal Ion Antonescu sunt înregistrate cu domiciliul stabil şi deţinători de carte de identitate 53 persoane care, în situaţia schimbării denumirii străzii, ar trebui să-şi schimbe actul de identitate, şi 4 entităţi comerciale cu sediul social.

La dată de 15 aprilie 2019 erau înregistrate în evidenţe, conform actelor de deţinere a imobilelor în cauză, 24 de roluri teren şi 21 de roluri clădiri care vor fi afectate de această schimbare de denumire, a mai răspuns Serviciul urbanism.

„În prezent instituţia noastră va organiza o consultare cu cetăţenii din zonă, după care va solicita avizul Comisiei de Atribuire de Denumiri a Judeţului Buzău şi va identifica sursele de finanţare pentru acoperirea costurilor necesare schimbării denumirii străzii”.

Apoi va fi iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea schimbării denumirii străzii din Mareşal Ion Antonescu în Profesor Stelian Cucu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Smeritu Pahomie
27.09.2019, 15:53:52

Institutul asta prea isi baga nasul in Istoria noastra Nationala.... ...poate vrea ca si egiptenii sa-si darame piramidele ridicate de sclavii evrei pe vremea Faraonului.....

+5 (11 voturi)
dracon
27.09.2019, 15:55:51

De ce legea 217 din 2015 nu a prevazut si interzicerea simbolurilor comuniste si a comunismului ,de ce nu s-a pus pe aceiasi treapta comunismul cu fascismul ! Oare cat o sa mai comande in Romania pseudo institutul acesta Wiesel , ce avem si ce nu avem voie sa facem in tara noastra , cand avem de gand sa scoatem cu suturi in cur acesti reprezentanti ai inchizitiei evreiesti ? Au pus la punct distrugerea si disparitia populatiei palestiniene ,vor sa faca acelasi lucru si in Romania ,se simt nesiguri in Palestina si vor sa reincalzeasca ciorba cu pozitionarea Israelului acolo unde au urmarit ,Galitia,N Bucovina,N Basarabia si N Moldovei ? Ce atititudine de granguri au acesti evrei pe tot cuprinsul globului ,cat o sa mai fie suportati cu mofturile lor de trib egiptean ?

+3 (7 voturi)
dominic paul
27.09.2019, 17:01:25

Ar trebui sa incepem eliminarea numelor de strazi cu "parintii" comunismului: Karl Marx si Friedrich Engels, trecand apoi la criminalii bolsevici Lenin si Stalin.

+4 (6 voturi)
Ion Capsuna
27.09.2019, 17:06:21

Si uite asa ne hotaresc altii istoria si cultura! Imi amintesc cum acelari institut a pus presiune ca poeziile lui Rady Gyr sa nu fie incluse in manualele scolare! Poetul torturat in inchisorile comuniste... noi nu avem dreptul sa-l cinstim ca sa vrea institutul poalii! Cântec de leagăn (Radu Gyr) Dormi copilul mamii, nani, nani, a plecat si ultimul lastun. Ruginira plopii si tufanii si din temnita ce-i surpa anii nu s-a mai întors taticul bun. Dormi copilul mamii, toamna plange dezgolindu-si umarul ranit. Cade frunza, cade si se frange, orice frunza-i lacrima de sange si taticul nu a mai venit. Nani, nani, maini de crin plapande, La ferestra pasari plang si ploi. Lupii beznelor ranjesc la pande, Tara-i toata temnite flamande si taticu-i dus de langa noi. Nani, nani, tata nu mai vine, maica sta cu sufletul rapus. Cine să-ti mai spuie basmul, cine să-ti sarute pleoapele senine ? Maica plange si taticu-i dus. L-au svarlit în temnita dusmanii pentru sfanta-i lege din strabuni. Or să-i ninga peste tample anii, să cresti mare, puiul mamii, nani, Neamul si părintii să-ti razbuni.

0 (6 voturi)
Pano
27.09.2019, 17:51:01

Ion Capsuna, dormi imm.

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările