Instructorul de paraşutism rănit în accidentul soldat cu doi morţi de pe Aerodromul Clinceni, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acelaşi dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti l-au trimis în judecată şi pe un membru al Asociaţiei TNT Brothers, care a organizat zborul, anchetatorii susţinând că cei doi au accpetat ca saltul să fie făcut în ”condiţii periculoase”.

În acelaşi dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti l-au trimis în judecată şi pe un membru al Asociaţiei TNT Brothers, care a organizat zborul, anchetatorii susţinând că cei doi au accpetat ca saltul să fie făcut în ”condiţii periculoase”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a instructorului de paraşutism Adrian Constandache pentru ucidere din culpă, în cazul accidentului din octombrie 2015 de pe Aerodromul Clinceni, în urma căruia o handbalistă şi un paraşutism au murit.

În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Dragoş-Marian Boeru, membru al Asociaţiei TNT Brothers, care a organizat zborul, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, publicat luni.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că ”la data de 18.10.2015, inculpatul Boeru Dragoş-Marian, în calitate de membru şi reprezentant al Asociaţiei Sportive TNT Brothers, a organizat pe Aerodromul Clinceni, judeţul Ilfov, un salt cu paraşuta, iar inculpatul Constandache Adrian, în calitate de instructor autorizat, a participat la această activitate organizată fără respectarea prevederilor legale”.

Anchetatorii spun că cei doi au acceptat ca saltul să fie făcut ”în condiţii periculoase”.

Astfel, ”paraşutele nu deţineau certificat de navigabilitate”, bărbatul care a murit nu avea licenţă de paraşutist valabilă în România, iar SC S.&P. SRL, SC S. C. SRL şi Asociaţia Sportivă TNT Brothers ”nu deţineau licenţă de operare şi certificat de operator aerian”.

Totodată, mai notează anchetatorii, Asociaţia TNT Brothers nu era autorizată ca organizaţie de pregătire.

”Activitatea sportivă organizată cu încălcarea prevederilor legale şi în lipsa condiţiilor de siguranţă s-a soldat cu decesul numitului F.D.A. care a efectuat saltul singur, în condiţiile în care nu deţinea licenţă valabilă în România şi a numitei N.A. care a efectuat saltul în tandem cu inculpatul Constandache Adrian”, se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Cornetu.

Accidentul soldat cu moartea handbalistei Andreea Nica şi a paraşutistului Dan Floroiu, dar şi cu rănirea gravă a instructorului Adrian Constandache, s-a petrecut în data de 18 octombrie 2015.

Constandache a sărit în tandam cu Andreea Nica, cei doi fiind urmaţi de către Dan Floroiu, care a avut probleme cu paraşuta. Acesta din urmă s-a ciocnit cu ceilalţi doi, iar paraşutele s-au încurcat în aer, cei trei căzând în gol aproximativ 70 de metri.

Dan Floroiu a murit la locul accidentului, iar Andreea Nica a decedat câteva ore mai târziu, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în timp ce Adrian Constandache a suferit răni grave şi a rămas internat în spital o lungă perioadă de timp.

Instructorul rănit avea 4.000 de salturi cu paraşuta la activ, potrivit reprezentanţilor Aeroclubului Bucureşti.

Tânăra care a murit, Andreea Nica, avea 27 de ani şi era handbalistă la echipa Unirea Slobozia, iar saltul cu paraşuta din 18 octombrie fusese primul pentru ea. Dan Floroiu avea 49 de ani şi era managing partner la o firmă de IT din Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite