Pe urmele celor mai căutaţi infractori ai planetei. Interpol a declanşat operaţiunea „Infra Americas”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interpol a declanşat operaţiunea „Most Wanted” (foto)
Interpol a declanşat operaţiunea „Most Wanted” (foto)

Interpol a declanşat, luni dimineaţă, o acţiune ce vizează localizarea şi arestarea persoanelor urmărite internaţional din categoria „Most Wanted”. În acest an se urmăreşte prinderea a 266 de infractori periculoşi din lumea crimei organizate printre care se numără şi un român, care, potrivit autorităţilor, s-ar putea afla în Caraibe, America Centrală, Columbia, Ecuador, Peru şi Venezuela.

Concret, în această dimineaţă, la ora 08.00, Interpol a declanşat Operaţiunea Infra Americas la care iau parte poliţişti din 46 de ţări şi care are ca scop prinderea a 266 de urmăriţi internaţional.

De-a lungul anilor, prin Infra Americas s-au produs peste 500 de arestări şi localizări pozitive în întreaga lumea. Aceasta se bazează pe succesul operaţiunilor similare anterioare, respectiv Infra-SA (America de Sud), Infra-SEA (Asia de Sud-Est) şi Infra-Red. 

Specific pentru operaţiunea lansată astăzi este că persoanele căutate au fost selectate pe baza unor criterii, respectiv comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. 

România este, ca de fiecare dată, printre ţările participante, anul acesta fiind selectat cazul unui bărbat de 46 de ani, Dan Sirbu Emil, urmărit internaţional de către INTERPOL România, din anul 2006, întrucât se sustrage executării unei pedepse privative de 13 ani de închisoare, pentru trafic internaţional de droguri. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite