Articol publicitar

Academia de Studii Economice îşi pregăteşte curricula pentru era digitală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
POSDRU

Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară 1 „Axa Prioritară 1 – Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”

Domeniul major de intervenţie 1.2 „Calitate în învăţământul superior”

Titlul proiectului: „Dezvoltarea si modernizarea curriculei in domeniul Informaticii Economice(DEZIE)”

Contract POSDRU /156/1.2/G/137499

Beneficiar: Asociatia "Clubul Informaticii Economice - Cyberknowledge Club"

Data: 16.octobrie.2014

Academia de Studii Economice îşi pregăteşte curricula pentru era digitală

În cadrul unui parteneriat de excepţie, Asociaţia Clubul Informaticii Economice Cyberknowledge Club şi Academia de Studii Economice,  împreună cu Universitatea de Vest Timişoara şi Crystal System pregătesc curricula de învăţare pentru studenţi care să îi ajute să atingă performanţa în era digitala în cadrul proiectului "Dezvoltarea şi modernizarea curriculei în domeniul Informaticii Economice(DEZIE)" POSDRU/156/1.2/G/137499 cofinanţat din Fondul Social European  prin Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 1 – „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenţie: 1.2. „Calitate în învăţământul superior”.

„În ultimii ani s-a produs un clivaj între evoluţia conceptelor de învăţare pentru studenţi şi dezvoltarea atinsă în domeniul de business” declara Răzvan Bologa, managerul proiectului şi lector în cadrul Facultăţii de Cibernetică a Academiei de Studii Economice. „Acest proiect va dezvolta curricula de învăţare pentru domenii de vârf în domeniul IT, ajutând studenţii români să îşi dezvolte competente care îi vor  sprijini să se integreze într-o piaţa a muncii extrem de competitivă. În acelaşi timp va sprijini şi cadrele didactice să fie pregătite să predea ultimele noutăţi în domeniul IT utilizând cele mai noi tehnologii în predare”.

Teme precum cloud computing, big data, social networks, knowledge management, mobile programming, afaceri digitale internaţionale care reprezintă şi în prezent concepte necunoscute multora dintre tineri vor deveni materii de curs de sine stătătoare, cu manuale şi curriculă de învăţare. Şi asta nu e tot, întreaga curricula creată în cadrul proiectului va fi pilotată în mod digital prin crearea unui modul de învăţare prin e-learning.

Cel puţin 210 studenţi, 55 de cadre didactice si 20 de parteneri sociali în educaţie vor avea şansa în cadrul acestui proiect să participe la etapa de concept a curriculei, pilotând modulul de e-learning şi fiind direct implicaţi în oferirea de suport pentru îmbunătăţirea acesteia. Implicarea în calitate de partener a unei companii de software cu tradiţie îndelungată în pregătirea de specialişti informatici garantează prezenta în rândul echipei de experţi a unor oameni care cunosc exigentele pieţei muncii şi crearea unei curricule actuale şi performante. Şi cadrele didactice vor avea de câştigat în urma implementării acestui proiect, având şansa să participe la etapa de pilotare, iar la final având la dispoziţie instrumente pentru a preda informatica la nivel de dezvoltare corelat cu evoluţiile tehnologice de pe plan mondial şi European. 

Având în vedere că informatica este una din cele 12 discipline de bază ale facultăţilor economice din România (conform AFER), la finalul acestui proiect 285 de persoane, studenţi, personal academic plus personal al partenerilor sociali în educaţie, vor fi formate astfel încât să folosească în activităţile lor academice curricula dezvoltată în proiect.

Persoana de contact: BOLOGA Răzvan

Funcţia: Manager de proiect

Instituţia: Asociatia "Clubul Informaticii Economice - Cyberknowledge Club"

Email: office@cyberknowledgeclub.org

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite