Ioana Băsescu a câştigat definitiv procesul cu Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana Băsescu a câştigat definitiv procesul în care cere societăţii Antena 3 „despăgubiri civile” după ce postul de televiziune a difuzat mai multe emisiuni în care a fost mediatizată o anchetă jurnalistică privind terenul achiziţionat de aceasta în comuna Nana.

În acest caz, ce avea ca obiect „acţiune de răspundere delictuală”, a fost dată o decizie definitivă pe 22 septembrie, la un an de când acesta a fost deschis. În minuta soluţiei, magistraţii precizează că postul de televiziune este obligat să plătească fiice fostului preşedinte al României peste 3.000 de lei.

„Admite apelul reclamantei şi, pe cale de consecinţă, schimbă în parte sentinţa, în sensul că, admite cererea de acordare a cheltuielilor de judecată şi obligă pârâta să plătească reclamantei, cu acest titlu, şi suma de 3.293,66 lei, reprezentând onorariu avocat ales, conform art.453 alin.2 CPC. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Obligă intimata - pârâtă să plătească cheltuieli de judecată aferente fazei apelului, către apelanta - reclamantă, în sumă de 50 lei”, se arată în minuta deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

În noiembrie 2014, Tribunalul Bucureşti stabilise că societatea Antena 3 să plătească Ioanei Băsescu 20.000 de lei cu titlul de despăgubiri civile şi 100 de lei cheltuieli judiciare ce reprezintă taxa de timbru. Decizia nu a fost definitivă, fiind atacată atât de fiica fostului preşedinte, cât şi de Antena 3.

Demersul Ioanei Băsescu a fost făcută după ce postul Antena 3 a difuzat mai multe emisiuni în care a fost mediatizată o anchetă jurnalistică legată de terenul achiziţionat de aceasta la Nana, dar şi de presupuse legături de afaceri ale fiicei preşedintelui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite