Ioan Clămparu, numărul unu pe lista infractorilor români, rămâne în închisoare în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Audienţei Naţionale spaniole Ismael Moreno a decis închiderea interlopului român Ioan Clămparu, cunoscut şi sub porecla "Cap de porc", după ce acesta s-a predat autorităţilor spaniole, transmite EFE.

Deocamdată nu este luată în consideraţie extrădarea lui Clămparu în România sau Italia, unde este acuzat de exploatare sexuală şi trafic de droguri. Infractorul român a susţinut, în faţa magistratului, că nu doreşte să fie extrădat.

Din 2001, Clămparu conducea o reţea internaţională ce se ocupa cu traficul de fiinţe umane - femei pe care le obliga să se prostitueze, după ce le promitea locuri de muncă bine plătite în România.

În Italia, românul a fost acuzat şi condamnat în lipsă pentru că a adus aici 27 de kilograme de cocaină din Spania.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)

Ioan Clămparu, căutat de autorităţile române de 8 ani şi condamnat în lipsă la 13 ani de detenţie, s-ar fi predat poliţiei spaniole, şi nu a fost prins, la un filaj, aşa cum s-a anunţat oficial.

Ioan Clămparu (42 de ani) este poreclit „Papa“, „Cap de porc“, „Ion de la Madrid“ sau „Omu“. Botoşăneanul este unul dintre cei mai cunoscuţi, dar şi cei mai căutaţi interlopi din ţară şi figurează şi pe lista  Interpolului printre primii 30 dintre cei  mai căutaţi infractori din Europa.

Înainte de 1989 a fost condamnat la închisoare pentru crimă, iar după ce a ieşit din puşcărie ar fi dezvoltat în Spania una dintre cele mai mari reţele de crimă organizată care se ocupă cu prostituţia în mai multe ţări din Europa. Poliţia crede că el are legături cu cluburi de noapte şi hoteluri din Marea Britanie şi Irlanda.

Deşi are mai multe  procese pe rolul instanţelor, judecătorii nu l-au văzut niciodată la faţă pentru că era de negăsit din 2003, când a primit o pedeapsă de 13 ani de detenţie.

Grupul condus de Ioan Clămparu a strâns, din activităţi de crimă organizată, sume totalizând milioane de dolari, bani folosiţi şi pentru a determina stoparea amplei anchete declanşate împotriva reţelei de crimă organizată coordonată de el, se arată în rechizitoriul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) din cadrul Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Vezi aici detalii

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite