Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Iohannis critică autorităţile, în urma furtunii de duminică, din vestul ţării: „Prima avertizare meteorologică, cu câteva minute înainte de primul deces“

0
22 Sep 2017 07:17:13
Autor: Lavinia Bălulescu
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis, care se află în Statele Unite ale Americii, a criticat modul în care autorităţile din România au gestionat situaţia de dinaintea furtunii care a devastat duminică vestul ţării.

Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea unui sistem de anunţare a populaţiei.

”Am avut o comunicare imediat după furtuni şi a doua zi am cerut imperativ Guvernului să lucreze pe un sistem de alarmare a populaţiei. I-am rugat pe colegii mei să verifice cum au fost avertizaţi oamenii de acest front periculos care a produs ravagii şi cum au reacţionat autorităţile. Am fost neplăcut surprins, ca să nu zic de-a dreptul revoltat, să aflu că prima avertizare meteorologică s-a dat cu câteva minute înainte să avem în Banat primul deces din cauza furtunii. Este o disfuncţionalitate foarte gravă în sistemul de avertizare.

Avem nevoie de un sistem de prevenire pentru populaţie. Nu toată lumea stă la televizor să vadă ce zice ANM.

Aici, în SUA, există sisteme de avertizare care îţi trimit SMS pe telefonul mobil şi te avertizează şi pentru fenomene meteo, şi pentru incidente civile. Aşa ceva îmi imaginez şi pentru România şi atunci sigur putem preveni populaţia. Ca să funcţioneze prevenirea, trebuie să avem un sistem serios din partea ANM. Aici, recunosc, sunt foarte nemulţumit de cum au funcţionat lucrurile.

Nu am acuzat Guvernul de nimic, dar am fost foarte nemulţumit că o entitate care trebuie să prevină nu a făcut-o. Au fost, din fericire, intervenţii foarte reuşite din partea pompierilor şi, ca obicei, pot să îi laud”, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările