Ion Jinga, reprezentantul României la ONU, ales preşedintele Grupului Ambasadorilor Francofoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a fost ales vineri, prin aclamare, preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni la ONU, informează un comunicat al misiunii permanente a României la Naţiunile Unite. Evenimentul a avut loc la sediul Misiunii Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) din New York.

Este pentru prima dată când un ambasador român este ales în această funcţie în cadrul comunităţii diplomatice francofone la ONU. Comunicatul citat apreciază că este vorba de o recunoaştere a contribuţiei României la promovarea valorilor francofoniei, precum şi a activismului şi vizibilităţii Misiunii Permanente a României la ONU, scrie Agerpres.

Fostul preşedinte al Grupului, ambasadorul Zina Andrianarivelo, reprezentant al Madagascarului, a arătat că "această alegere arată încrederea şi respectul de care ambasadorul Ion Jinga se bucură în rândul colegilor săi francofoni".

OIF numără 57 de state membre cu drepturi depline, trei state asociate şi 20 de ţări cu statut de observator. România a obţinut statutul de membru cu drepturi depline al organizaţiei în 1993, reaminteşte comunicatul misiunii permanente la ONU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite