Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Istoricul Alex Mihai Stoenescu a colaborat cu fosta Securitate. Decizie definitivă a Curţii Supreme de Justiţie

8
3 Apr 2014 13:27:02
Autor: Andrei Aştefănesei
Istoricul Alex Stoenescu FOTO Arhivă
Istoricul Alex Stoenescu FOTO Arhivă

Istoricul Alex Mihai Stoenescu, fost prim-vicepreşedinte al Partidului Noua Generaţie, a fost colaborator al fostei Securităţi, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii instanţei supreme au respins contestaţia lui Alex Mihai Stoenescu, formulată în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti, din 25 septembrie 2012, potrivit căreia istoricul a fost colaborator al fostei Securităţi.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind calitatea de colaborator al fostei Securităţi a lui Stoenescu este definitivă.

În 25 septembrie 2012, un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti admis acţiunea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), introdusă în decembrie 2010, pe numele lui Stoenescu, prin care s-a solicitat să se constate faptul că acesta a colaborat cu fosta Securitate.
 
Colegiul CNSAS i-a audiat în 2006 pe Alex Mihai Stoenescu şi pe Doru Braia, în calitate de formatori de opinie, Colegiul având la acea vreme informaţii că cei doi ar fi avut legături cu fosta Securitate, declarau atunci, surse din Colegiu.
 
Cei doi au fost verificaţi din oficiu, în calitate de formatori de opinie, iar audierea lor a fost necesară pentru a avea o imagine cât mai completă asupra datelor ce reies din documentele aflate în posesia instituţiei, precizat sursele citate.
 
Potrivit aceloraşi surse, Stoenescu a recunoscut că a colaborat cu fosta Securitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

ovidiu preda
3.04.2014, 14:03:11

e plin de astfel de specimene, nedescoperite inca, cum e ODC-istul Plesu

-3 (7 voturi)
ovidiu preda
3.04.2014, 14:05:03

al carui dosar nu este arhivat deoarece este inca activ

-4 (6 voturi)
costea petre
3.04.2014, 14:11:16

" Noua Generatie" de ce? De delatori?

+1 (1 vot)
salad fingers
3.04.2014, 18:08:39

Acest tip dubios a reinventat istoria modernă fiind invitat la o grămadă de televiyiuni ca să îşi dea cu părerea. A devenit un soi de "guru" în ochii a mii sau yeci de mii de români. Acum se dovedeşte că era un falş. Zero barat!

+2 (2 voturi)
Casandru Avram
3.04.2014, 18:39:42

Nu au fost turnatori doar cei care nu au fost solicitati! Se omorau intre ei sa intre in PCR, poate prind vreun apartament cu mai multe camere sau butelii. Ce atat fariseism, asta e poporul... In ceea ce-l priveste pe dl Stoenescu, ramane cel mai complet istoric pe care il are Romania in momentul de fata.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)