Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Italia trimite României medicamente anti-COVID-19, după ce ţara noastră a cerut ajutor internaţional

22
12 Oct 2021 19:37:23
Autor: Daniela Serb
Forţele Aeriene Române aduc medicamente din Italia Foto. Arhivă
Forţele Aeriene Române aduc medicamente din Italia Foto. Arhivă

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române aduce marţi, 12 octombrie, din Milano, Italia, circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat oficial.

Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziţie a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creşterea exponenţială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2, potrivit aceleiaşi surse.
 
Solicitarea a fost adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Zborul este efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, iar misiunea se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.
Distribuirea dozelor de anticorpi monoclonali din Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI.
 
Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceştia se fixează de proteina virală de suprafaţă (Spike) şi blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.
     

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Bebe Giorgione
12.10.2021, 19:40:53

"da si mie conasule" milogii si cersetorii europei. nu asa se face treaba bha Daca credeai ca nu conteaza unde pui stampila, uite aici un document care poate iti deschide ochii: https://www.docdroid.net/9DquM4c/valul4-pdf Cit se poate de oficial. Daca nu intelegi ceea ce citesti....chestie care nu m-ar mira...iti explic eu: 12-oct-2021: daca te duci la spital, degeaba te duci. nici o spaga nu te mai scoate din rahat pentru ca nu s-a pregatit valul 4....adica NU sint medicamente. Aia pe care ai pus tu stampila au considerat ca epidemia s-a incheiat. Daca ai furat virusul azi, ai furat-o.

0 (2 voturi)
butelie ilie
12.10.2021, 19:44:16

5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19 pomana din Italia. De ce nu a cumparat Citu asa ceva dar a achizitionat 120 milioane doze de ser?

-10 (16 voturi)
Edmond Wolf
12.10.2021, 19:46:47

Ai noștri n-au cumpărat medicamente anticovid pentru că milioanele împrumutate de Câtzu s-au terminat fiind utilizate pentru creșterea economiei și nivelului de trai al cetățenilor, în special al pensionarilor și al celor 88% din bolnavii cronici ai României care au decedat pentru că spitalele n-au mai vrut ca să-i primească. Nu putem comenta, ajutorul de înmormântare a fost substanțial. Am mai și eradicat pandemia la începutul verii.

-13 (15 voturi)
Bebe Giorgione
12.10.2021, 19:48:53

ma baneaza astia daca-mi expun parerile despre romani.

Amdo Odma
12.10.2021, 20:00:20

In farmaciile romanesti nu exista medicamente pentru tratarea cazurilor simptomatice, ca sa nu ajunga cazuri grave. Nu sunt favipiravir, remdesivir, tocilizumab, ivermectina pentru uz uman. Exista numai vaccin, 120 de milioane de doze. Guvernantii sunt niste asasini incompetenti. Asta, in cazul in care nu actioneaza la comanda.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările