Italianul La Sala Mario, pus sub control judiciar în dosarul Sebastian Vlădescu -CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu - sigla DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie
Sediu - sigla DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat miercuri că l-a pus sub control judiciar sub  acuzaţia de trafic de influenţă pe cetăţeanul italian La Sala Mario, în dosarul referitor la modernizarea liniei ferate dintre Bucureşti şi Constanţa, în care fostul ministru de finanţe, Sebastian Vlădescu, este acuzat de DNA de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 – 2009, Vlădescu a primit de la administratorul austriac suma de aproximativ un milion de euro (reprezentând partea sa din comisionul pretins) în conturile bancare ale unor societăţi comerciale pe care le controla.

Tot în acest dosar, o fostă consilieră personală a ministrului Transportului, Ovidiu Silaghi, este urmărită penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru că a solicitat şi a primit o mită de aproape 2 milioane de euro. Mita ar fi fost transferată prin SRL-ul Team Delta Proiect, societate înfiinţată de Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanţelor, în anul 2008.

Procurorii îl aucuză pe La Sala Mario că în perioada iunie – iulie 2012  a pretins unui reprezentant al companiei de construcţii, suma de 1.900.000 euro, promiţându-i că, datorită influenţei pe care o are asupra ministrului transporturilor, îl va determina să se implice în rezolvarea problemei companiei de construcţii, legată de plăţile scadente şi restante ale CFR.

„Activitatea de pretindere a venit în continuarea şi susţinerea activităţii de pretindere săvârşită de Favino Roberto Pasquale faţă de reprezentanţii aceleiaşi companii de construcţii, având rolul de a întări faptul că semnarea contractelor (menite să mascheze cumpărarea influenţei) constituie unica modalitate de rezolvare a problemei legată de plăţile scadente şi restante ale CFR şi, totodată, de a asigura plata sumelor de bani restante în contul companiei de construcţii. În perioada 2012 – 2015, inculpatul a primit indirect, pentru sine sau pentru altul, prin intermediul a trei contracte fictive încheiate de compania de construcţii, cu societatea Team Delta Proiect SRL, suma de 9.845.937,31 lei (aproximativ 2,1 milioane euro) pentru a-şi exercita influenţa asupra ministrului transporturilor şi a-l determina pe acesta să se implice în rezolvarea problemei companiei respective”, se arată în comunicatul DNA.

Investigaţia este realizată cu sprijinul OLAF.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite