Jandarmeria Capitalei a depus o sesizare la poliţie pe numele agresorului deputatului PSD Bacalbaşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmeria Bucureşti a depus joi, la Secţia 17 de Poliţie, acte de sesizare sub aspectul infracţiunii de loviri şi alte violenţe pe numele agresorului care l-a bruscat miercuri, în Parcul Izvor, pe deputatul PSD, Nicolae Bacalbaşa.

Actele de sesizare întocmite de către Direcţia Generală a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti au fost înaintate Secţiei 17 din cadrul Poliţiei Capitalei pentru continuarea cercetărilor. Protestatarul riscă o pedeapsă de trei luni de închisoare sau amendă, informează Mediafax.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a fost bruscat şi huiduit, miercuri, de către protestarii care se aflau în faţa Palatului Parlamentului, acesta având nevoie de protecţia jandarmilor prezenţi la manifestare, pentru a traversa în siguranţă parcul Izvor.

Protestarii care se aflau, miercuri, în faţa Palatului Parlamentului, l-au surprins pe deputatul Nicolae Bacalbaşa în timp ce ieşea din instituţie şi l-au huiduit. De asemenea, aceştia l-au bruscat şi i-au adresat numeroase jigniri. Nicolae Bacalbaşa a avut nevoie de protecţia jandarmilor, pentru a putea traversa în siguranţă parcul Izvor şi pentru a ajunge la staţia de metrou.

„Nu scăpaţi!”, ”Comunistule!”, „Hoţii!”, sunt doar câteva dintre lozincile pe care protestarii i le-au adresat lui Bacalbaşa.

Cel care l-a agresat pe deputat a fost condus de jandarmi către duba acestora, pentru a fi dus la poliţie.

"Referitor la incidentul din Parcul Izvor, unde un grup de persoane a agresat o altă persoană verbal şi fizic, precizăm faptul că persoana care a agresat fizic şi care a încercat să părăsească ulterior zona a fost identificată şi dusă la secţia de poliţie pentru a fi luate măsurile legale. Jandarmeria nu va tolera acte sau gesturi care pun în pericol siguranţa persoanelor sau care tulbură ordinea publică. De asemenea, cu privire la atribuţiile jandarmilor care execută paza Palatului Parlamentului precizăm că, în conformitate cu HG 1486 din 2005 , anexa 1, jandarmii au obligaţia de a supraveghea intrările situate pe perimetrul exterior şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în spaţiul dintre perimetrul exterior şi clădirea palatului. Pentru zonele care nu sunt in competenţa directă a Jandarmeriei Române, instituţia noastră poate interveni doar la solicitare", a transmis  miercuri Jandarmeria Bucureşti referitor la acest eveniment.

Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu a susţinut că agresiunea asupra deputatului Nicolae Bacalbaşa "pune încă un semnal de alarmă în dreptul grupării #rezist". „Agresiunea asupra deputatului Nicolae Bacalbaşa pune încă un semnal de alarmă în dreptul grupării #rezist. Practic, avem în faţa noastră o grupare de persoane fără nicio raportare la reguli, care, culmea, reclamă zgomotos tocmai supremaţia legii. Pentru aceşti # rezistenţi există doar adevărul lor şi atât, Cine are curajul să-l conteste e înjurat, huiduit, lovit şi îndemnat să moară. #Nazism pur sânge", a scris pe Facebook, miercuri seară, vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite