Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Jandarmeria se înarmează în continuare: cumpără peste o mie de pistoale calibru 9x19 mm pentru acţiuni speciale

9
5 Jun 2019 12:20:01
Autor: Laurenţiu Sirbu
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Jandarmeria Română a lansat o licitaţie pentru cumpărarea a maximum 1.600 de pistoale cal. 9x19 mm SA/DA, în vederea dotării personalului din structurile de acţiuni speciale şi antiteroriste. Valoarea totală estimată este de peste patru milioane de lei.

Jandarmeria a lansat o licitaţie pentru încheierea unui acord-cadru de furnizare produse militare, respectiv a maximum 1.600 de pistoale calibru 9x19 mm SA/DA”, informează Mediafax.

”La nivelul Jandarmeriei Române există o dotare diferită în ceea ce priveşte pistolul pentru efectivele de acţiuni speciale şi antiteroriste. Armamentul aflat în dotare este, în mare parte, uzat moral şi fizic, putând pune în pericol utilizatorul cât şi terţele persoane. Prin încheierea acordului cadru de furnizare produse militare „Pistol cal. 9x19 mm SA/DA” se doreşte îmbunătăţirea suportului logistic al misiunilor şi creşterea din punct de vedere al calităţii mijloacelor tehnice, a capacităţii de reacţie şi intervenţie a structurilor de jandarmi. Tipul procedurii va fi licitaţie restrânsă (accelerată)”, se arată în anunţul Jandarmeriei.

Valoarea totală estimată este de 4.033.600 lei, iar data de deschidere a ofertelor este 14 iunie 2019.

Reacţiile critice nu au întârziat să apară, în special din partea sindicatelor din Poliţie, care în aceste zile, marcate de moartea la datorie a poliţistului Cristian Amariei, au criticat slaba înzestrare a cadrelor MAI. „Sfidarea a ajuns la cote de maximă nesimţire în Ministerul Afacerilor Interne.
Poliţiştii se luptă “dezbrăcaţi” cu infractorii, EROUL #CristiAmariei nici nu a fost îngropat, iar pentru jandarmi se achiziţionează un nou lot de armament! Alt ministru noi când ne achiziţionăm?”, a scris pe Facebook, Bogdan Bănică, vicepreşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Mihai Neagu
5.06.2019, 13:16:11

Vai ce titlu cretin. Jandarmeria TREBUIE sa tina pasul la inarmare!

-1 (1 vot)
Toni de la balastiera
5.06.2019, 13:58:56

Jegdarmerika e gu noi!!!

Mihai Neagu
5.06.2019, 16:36:56

@Toni de la balastiera, un comentar tare inteligent. Sufla vantul intre urechi la tine?

Cel Mare Scarambeu
5.06.2019, 13:36:48

Se apropie iar 10 august de se pregatesc astia asa de intens???Eu i-as sfatui mai bine sa se antreneze la fuga.

+2 (2 voturi)
Dan Petrescu
5.06.2019, 13:45:39

Instrumentul de luptă PSD, măciuca tîlharilor din politică cocoțați sus la putere pe votul adormitilor are parte de toate dotările iar polițaiul moare prin șanțuri ciuruit de toți lotrii patriei. Bă nesimțiților, da Poliția Română cînd o să poată avea parte de dotările care sunt necesare unei poliții din secolul XXI, atunci cînd poate o să cotonogească protestatarii PSD prin piețe

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările