Jandarmeria Română, criticată dur la o postare despre Electric Castle: „Vreţi să dregeţi busuiocul cu două poze şi pe de altă parte omorâţi oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O postare a Jandarmeriei Române despre evenimentul muzical Electric Castle a atras zeci de critici în urma modului de intervenţie al celor trei jandarmi din Vatra Dornei, care, în încercarea de a încătuşa un suspect de pedofilie, au încălcat procedura legală, dându-i cu spray în faţă de la o distanţă mult mai mică decât prevede procedura, bărbatul murind la spital.

„Suntem tineri, bineînţeles că ne place distracţia, dar la Electric Castle a fost vorba despre altceva. Am vegheat la siguranţa voastră, pentru a vă putea bucura din plin de magia specifică evenimentului. Ne revedem anul viitor, neapărat cu zâmbetul pe buze şi bineînţeles, tot în #siguranţă!”, este mesajul postat marţi de Jandarmeria Română pe pagina de Facebook. În secţiunea de comentarii, zeci de internauţi şi-au exprimat părerea cu privire la modul de intervenţie în cazul din Vatra Dornei, dezaprobându-l categoric.

Tot în secţiunea de comentarii, Jandarmeria a precizat că „toate comentariile care conţin cuvinte injurioase şi încalcă regulamentul paginii vor fi şterse. Totodată, stabilirea unor vinovăţii o pot face doar instanţele competente.

Generalizările unor situaţii particulare sunt nejustificate şi vor fi tratate ca atare. Pe această pagină veţi primi informaţii utile despre activitatea Jandarmeriei Române şi a angajaţilor acestei instituţii, în vederea unei cunoaşteri cât mai bune a tuturor aspectelor de interes public, cu bune şi mai puţin bune. Vom răspunde tuturor solicitărilor şi mesajelor, mai puţin celor care conţin injurii. 

Vă mulţumim pentru interesul acordat activităţii noastre şi va asigurăm că opiniile dumneavoastră pertinente şi exprimate într-un mod civilizat contează pentru noi şi vor fi luate în considerare pentru a deveni mai buni şi pentru a creşte calitatea serviciului public oferit“.

Reacţiile internauţilor

„Şi când aţi provocat moartea unui om la Vatra Dornei, gazat de la 10 cm tot aţi vegheat cetăţenii?”, comentează o femeie.

„Jandarmeria Română, care este opinia dvs. pentru cei trei jandarmi din Vatra - Dornei, care au omorât un om: Au procedat corect?! Pe postare se vede clar execuţia lui. Imaginia Jandarmeriei pe care o urmăresc cu interes, încă din 10 august 2018 este mizerabilă. Acum încercaţi în continuare să vă promovaţi, ce ?! Tot respectul pentru cei care salvează veţi şi nu numai. Aştept răspunsul întrebării de mai sus”, a comentat o alta. 

„Ne-am bucura enorm dacă colegii implicaţi în acel tragic eveniment să fie măcar suspendaţi”, a mai spus un bărbat.  

„Un om cu un jandarm în cârcă, strâns de gât şi sprayat de la 5 cm, nu are nici o şansă de supravieţuire. Nu trebuie să ne dăm noi cu privire la vinovăţie sau altceva. Se vede pe filmare ce s-a întâmplat”, comentează un alt internaut. 

„Aţi omorât un om la Vatra Dornei că nu aţi fost în stare să încătuşaţi un om ! Incompetenţilor ! Cum mai aveţi tupeul să vă afişati în spaţiul public ?!”, a adăugat un altul.

„Ia luaţi măsuri că nu e normal să omorâţi oameni în loc să îi imobilizaţi şi să îi predaţi poliţiei. Sau după 10 august v-ati perfecţionat?? Mi-e ruşine cu voi”, arată încă o internaută. 

„Vreţi să "dregeţi" busuiocul cu două poze şi pe de altă parte omorâţi oamenii fiind şi filmaţi.

Nici nu vreau să mă gândesc câte cazuri nemediatizate au fost în care aţi fost la fel de "profesionişti".

Ruşine”, a mai comentat un bărbat. 

            

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite