Reacţia Jandarmeriei după incidentele în care au fost date gaze lacrimogene: Spre noi au fost aruncate pietre şi chiar pungi cu urină. Vinovaţii vor fi identificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După incidentele din Piaţa Victoriei, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat la Digi24 că persoanele care au provocat violenţele vor fi identificate şi trase la răspundere.

„Colegii mei au redimensionat dispozitivul. Persoanele care au provocat incidentele vor fi identificate. Spre jandarmi au fost aruncate pietre, bucăţi din carosabil, sticle şi chiar pungi cu urină. Nu numai noi am fost expuşi unei stări de pericol, ci şi manifestanţii liniştiţi. Revenim cu apelul la calm, la un protest civilizat. Totuşi precizăm, din nou, persoanele vinovate vor fi identificate”, a precizat Georgian Enache.

“Am promis că vom dimensiona spaţiul pentru demonstranţi  în funcţie de necesităţi. Încă de ieri am făcut această precizare. Am spus că vom lăsa spaţiu mai mare dacă este nevoie. Mesajul nostru nu a fost înţeles. Au existat persoane care au forţat deşi manifestanţii aveau spaţiu suficient”, a adăugat e. 

Enache a mai spus că oamenii au forţat gardurile de protecţie şi că jandarmii au format un nou dispozitiv „la limita trotuarului din faţa Guvernului”.

„Ţelul nostru e să asigurăm acest echilibru şi această tensiune să se descarce dar nu într-un mod negativ, în sensul că nu ne dorim incidente, niciun fel de confruntări”, a adăugat el.

„Rolul nostru e să-i protejăm pe ei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Reamintim că, puţin după ora 16.00, manifestanţii au luat-o la fugă, au spart cordonul de jandarmi şi au ajuns până la gardul Palatului Victoria, existând incidente cu jandarmii. Se împing cu forţele de ordine, care au dat cu gaze lacrimogene pentru a opri mulţimea care forţa gardurile. În timpul îmbrâncelilor, o bătrână a fost luată din mulţime de jandarmi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite