John Boehner: România are o conduită exemplară în calitate de membru NATO, aliat şi partener al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, consideră că România are o conduită exemplară ca membru NATO, aliat şi partener al SUA. Boehner a participat miercuri la o întrevedere de lucru cu ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, dar şi cu alte personalităţii politice americane de prim rang.

Prezenţi la sediul Ambasadei României din Statele Unite ale Americii, fostul preşedinte republican (speaker) al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, fostul lider al majorităţii republicane din Senat, Trent Lott, şi fostul congressman republican, Jack Kingston, în prezent membru al echipei de coordonare a tranziţiei preşedintelui-ales Donald Trump, au discutat despre priorităţile de cooperare româno-americane în contextul apropiatei instalări la Washington a viitoarei administraţii republican, potrivit unui comunicat al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.

Ambasadorul României a pus în valoare aspectele cele mai importante care definesc conţinutul relaţiei de parteneriat strategic dintre România şi Statele Unite, insistând asupra faptului că elementul de încredere este primordial în evaluarea perspectivelor de dezvoltare a cooperării dintre cele două ţări. De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a pledat cauza întăririi Alianţei Nord-Atlantice, prin contribuţia asumată a fiecăruia dintre statele membre, arătând că sprijinul şi angajamentul american rămân fundamentale pentru securitatea, stabilitatea şi prosperitatea Europei şi a comunităţii euro-atlantice.

John Boehner a salutat conduita exemplară a României în calitate de membru NATO, aliat şi partener al Statelor Unite. De asemenea, politicienii americani au arătat că puterea relaţiei româno-americane se măsoară prin proiecte de cooperare comune, precum gestionarea sistemului de apărare anti-rachetă, eforturile de luptă împotriva terorismului, menţinerea unui nivel înalt de expertiză în domenii precum securitatea energetică şi cibernetică.

Oaspeţii americani au mai apreciat că pe toate aceste paliere, experienţa cooperării cu România a atins standarde de excelenţă şi au subliniat intenţia de a continua să sprijine dezvoltarea relaţiilor economice dintre România şi Statele Unite ale Americii, în corelare cu priorităţile viitoarei administraţii

John Boehner s-a retras, în 2015, din funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor şi a fost înlocuit de Paul Ryan, al cărui mandat a fost reînnoit la începutul lui 2017. În prezent,  Boehner lucrează pentru Squire Patton Boggs, o firmă de avocatură cu sediul în Washington, cunoscută pentru activitatea sa de lobby. Cu toate acestea, el a anunţat că nu va derula activităţi de lobby, prin rolul său în firmă, ci va servi drept „un consilier strategic pentru clienţi”, potrivit New York Times.

Boehner şi-a păstrat un profil public relativ scăzut, de când a părăsit funcţia din Camera Reprezentanţilor, atrăgând atenţia ocazional, de exemplu atunci când l-a asemănat pe Donald Trump cu fostul preşedinte Teddy Roosevelt.

El a a declarat că persoana încrezătoare a preşedintelui ales trimite înapoi către cel al 26-lea preşedinte al naţiunii. „Cred că Donald Trump se vede pe sine mai mare decât viaţa”, a declarat Boehner în timpul unui interviu cu WCPO Cincinnati. „Într-un fel îmi aminteşte de Teddy Roosevelt, un alt tip care s-a văzut pe el însuşi mai mare decât viaţa”, a spus Boehner, potrivit politico.com.

Boehner, care a declarat că de multe ori merge la golf cu Trump şi crede el că este „un băiat bun”, a spus a fost surprins de ascensiunea magnatului în câştigarea nominalizării republicane la preşedinţie şi în cele din urmă la Casa Albă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite