Judecătoare cercetată pentru şpagă şi complicitate la şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Daniela Prandea este cercetată pentru luare de mită şi complicitate la santaj FOTO shutterstock
Judecătoarea Daniela Prandea este cercetată pentru luare de mită şi complicitate la santaj FOTO shutterstock

Procurorii Anticorupţie au început urmărirea penală împotriva judecătoarei Daniela Prandea, de la Judecătoria Rădăuţi, acuzată că a luat mită pentru a da o anumită soluţie într-un dosar. Preţul cinstei magistratului a fost un sejur de şapte zile la un hotel din Mamaia.

Judecătoarea Daniela Prandea, care a fost pusă sub control judiciar, este cercetată pentru luare de mită şi complicitate la şantaj. Ea este acuzată că, împreună cu au  alt judecător şi un procuror a încercat să determine un bărbat să renunţe la dreptul său de proprietate pentru care se judeca la Judecătoria Suceava.

”În intervalul 27 ianuarie 2011 – 3 aprilie 2014, inculpatul Gavril Constantin Babiuc, în mod direct, dar şi indirect, cu sprijinul, printre alţii, a inculpaţilor Daniela Prandea, Costică Ilarion Bărbuţă, ambii judecători la Judecătoria Rădăuţi, şi Dumitru Dâmbu, procuror şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a exercitat presiuni, făcând uz de prerogativele funcţiilor persoanelor susmenţionate, angrenându-i, totodată, în exercitarea de către aceştia, cu rea credinţă a atribuţiilor de serviciu ori a influenţei, pentru a determina o persoană să renunţe la dreptul de proprietate asupra unei părţi dintr-un imobil situat în municipiul Rădăuţi”, se arată în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

S-a vândut pe o excursie la Mamaia

Potrivit anchetatorilor, în intervalul 2011- 2014, judecătoarea Prandea a acordat un nu mai puţin de 32 de termene - ultimul fiind stabilit la 24.06.2014, pentru a tergiversa soluţionarea cererii respective.

”Prin acesta s-a urmărit exercitarea de presiuni asupra proprietarului, pentru ca acesta din urmă să renunţe la dreptul de proprietate şi să semneze în acest sens o convenţie, redactată chiar de inculpatul Costică Ilarion Bărbuţă”, se mai precizează în document.

În schimbul serviciilor sale, judecătoarea urma să primească un sejur de şapte zile la un hotel din Mamaia.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, Daniela Prandea este obligată să se prezinte la organul de urmărire penală  ori de câte ori este chemată, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect cu inculpaţii, suspecţii şi martorii din dosarul de urmărire penală în care este cercetată.

Citeşte şi:

Magistraţii corupţi rămân fără pensiile speciale. Traian Băsescu a semnat luni decretul privind statul procurorilor şi al judecătorilor

CSM a respins demersul Procurorului General de urmărire penală a judecătorului care a decis eliberarea a doi dintre inculpaţii din „Dosarul FISC“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite