Judecătoarea acuzată că a condus beată va fi repusă în funcţie şi va primi 11 salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa supremă a achitat-o pe judecătoarea Elena Turcu, acuzată că şi-a condus autoturismul sub influenţa alcoolului, întrucât proba alcoolemiei a fost viciată.

Elena Turcu va fi repusă în funcţia deţinută la Tribunalul Dâmboviţa înainte de a fi inculpată. Hotărârea a rămas definitivă, prin nerecurare.

Turcu a cerut şi plata drepturilor băneşti de care a fost lipsită cât a fost suspendată, din 8 iulie 2010 până la data de 19 aprilie 2011. Într-un comunicat remis presei, CSM informează că "în şedinţa din data de 12 mai 2011, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat cererea Elenei Turcu, judecător la Tribunalul Dâmboviţa, prin care a solicitat să se constate încetarea de drept a suspendării sale din funcţie, cu consecinţa repunerii în situaţia anterioară, respectiv plata drepturilor băneşti de care a fost lipsită şi recunoaşterea vechimii în magistratură pentru perioada suspendării din funcţie".

Istoricul cazului

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis-o în judecată pe Elena Turcu, după scandalul privind implicarea ei, în 7 mai 2007, într-un accident rutier uşor, ea fiind acuzată că ar fi condus sub influenţa alcoolului.

Potrivit unor posturi de televiziuni, judecătoarea Elena Turcu ar fi acroşat uşor un autoturism în care se aflau doi tineri, iar aceştia au apelat la poliţie. Magistrata s-ar fi sustras recoltării probelor de alcoolemie, ea susţinând că se va supune unei asemenea analize decât în prezenţa şeful său. Refuzul magistratei i-ar fi enervat pe poliţişti care au brutalizat-o pe judecătoare, timp în care au filmat incidentul, imaginile fiind transmise televiziunilor.

Din buletinul de examinare clinică rezultă că aceasta "pare sub influenţa alcoolului" şi că de la aceasta a fost recoltată o singură probă de sânge, în 7 mai 2007, la ora 23.40, iar motivul pentru care cea de-a doua probă nu a mai fost prelevată nu s-a consemnat în formular.

Persoanele prezente au arătat că magistratul ar fi refuzat în mod expres recoltarea celei de-a doua probe, Turcu negând acest lucru, ea precizând că nu i-a mai fost solicitată o altă probă de sânge şi că nici nu a cerut din proprie iniţiativă o a doua recoltare.

Elena Turcu a susţinut tot timpul că la momentul incidentului nu era beată, că roşeaţa de pe faţă reprezintă o particularitate individuală pentru care ea nu este vinovată şi că modul în care a procedat la acea vreme a fost "pe fondul unei stări sporite de tensiune", motivată de prezenţa în permanenţă la evenimente a fetiţei ei de numai şase ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite