Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Judecătorii CAB dau termene zilnice în dosarul de evaziune fiscală al lui Leo de la Strehaia, al cărui termen de prescripţie este 2 octombrie

7
19 Sep 2021 14:51:51
Autor: George-Andrei Cristescu
Instanţa a acordat un nou termen pe 15, apoi pe 20 septembrie FOTO Arhivă
Instanţa a acordat un nou termen pe 15, apoi pe 20 septembrie FOTO Arhivă

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti Carmen Veronica Găină şi Ovidiu Richiţeanu-Năstase, care se ocupă de dosarul de evaziune fiscală în care apare şi numele lui Ion Stelică Mihai zis Leo de la Strehaia, încearcă să dea un verdict definitiv până pe 2 octombrie 2021, dată la care faptele se prescriu. Judecătorii au dat termene chiar şi zilnice după ce avocaţii au intrat în izolare, susţinând că au COVID.

La termenul din 14 septembrie,  avocata Ana Mihaela Angheluş, apărătoarea lui Gheorghe Gheorghe, vărul lui Leo de la Strehaia, judecat şi el în dosar, a intrat în autoizolare la domiciliuşi a solicitat amânarea procesului pe motiv că un alt avocat din dosar, Andrei Necea apărătorul Mariei Mihai, mama lui Leo de la Strehaia a fost confirmat cu COVID-19 pe 13 septembrie, conform G4Media.

Astfel că judecătorii au impus avocaţi din oficiu pentru apărarea inculpaţilor, dar avocaţii aleşi, izolaţi la domiciliu, protestează susţinând că se încalcă dreptul la apărare al clienţilor lor. Până la urmă, instanţa a acordat un nou termen pe 15, apoi pe 20 septembrie, conform portalului just.ro, când procesul s-ar putea desfăşura în prezenţa unor avocaţi din oficiu, dacă avocaţii aleşi nu revin din izolare. Avocaţii aleşi susţin că trebuie să rămână în autoizolare până pe data de 26 setpembrie 2021. 

Pe 27 iulie acest an, Ion Stelică Mihai, mama lui, Maria Mihai zisă Patroana, fratele vitreg, Ioan Mihai zis Mex, şi vărul, Gheorghe Gheorghe, au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, mai exact tentativă la la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor şi complicitate la această tentativă. 

În septembrie acest an, Leo de la Strehaia a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru înşelăciune într-un alt dosar penal, iar fiul lui, la un an şi 2 luni de închisoare cu suspendare, însă decizia nu e definitivă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Kelemen Jakob
19.09.2021, 14:57:29

A ajuns banii unde trebuie.

-11 (13 voturi)
Adrian Andrei
19.09.2021, 18:54:41

Din nefericire, la tine tot n-a ajuns ambulanta. Tu continua, ca ajunge ea!

+10 (10 voturi)
Victor Nagy
19.09.2021, 15:12:20

....... Poate explica presa miluita , de ca s-a ajuns atat de aproape de termenul de prescriere a faptei . Procurorii , judecatorii ... care ce parte de vina are ? De fapt , presa miluita doar se arunca un os de ros haitei ... si haita ham ... ham

-10 (16 voturi)
Adrian Andrei
19.09.2021, 18:53:15

Intreaba-i pe Ciordache si pe Buborel! Pe Veorica intreab-o doar de reteta de zacusca. Vezi, ai grija si daca nici pe aia n-o stie nu insista prea mult, sa nu cumva s-o obosesti ca dam de belea! Daca se duce asta obosita la serviciu si numara ceva gresit... pana la urma reuseste sa bage Romania in faliment!

+11 (13 voturi)
Florin Ioanid
19.09.2021, 16:54:44

Degeaba ii condamna dacă nu recuperează și prejudiciu plus amenzile.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările