Judecătorii CSM i-au numit pe şefii secţiilor penală şi civilă de la instanţa supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Superior al Magistraturii - CSM - sediu - cladire - FOTO Eduard Enea
Consiliul Superior al Magistraturii - CSM - sediu - cladire - FOTO Eduard Enea

Secţia pentru judecători a CSM a decis, marţi, numirea în funcţiile de preşedinte al Secţiei Penale şi al Secţiei Civile de la Curtea Supremă a magistraţilor Daniel Grădinaru, respectiv Laura-Mihaela Ivanovici.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcţia de preşedinte al Secţiei I civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecătorului Laura-Mihaela Ivanovici pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 19 decembrie. Decizia a fost adoptată cu şapte voturi pentru şi trei împotrivă.

De asemenea, judecătorii CSM l-au numit în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a instanţei supreme pe Daniel Grădinaru. Mandatul lui va fi tot de trei ani şi începe miercuri. Opt membri ai Secţiei pentru judecători a CSM au votat pentru numire, iar doi împotrivă.

Daniel Gradinaru este considerat unul dintre judecatorii apropiati preşedintei CSM pentru anul 2019, Lia Savonea. În perioada în care Lia Savonea conducea Curtea de Apel Bucureşti, Daniel Grădinaru era purtatorul de cuvânt al acestei instanţe. În plus, cei doi au scris împreună cartea "Infracţiuni contra vieţii, integritatii corporale şi sănătăţii. Practica judiciară" si au fost colegi de complet la Curtea de Apel Bucuresti.

Unii dintre judecătorii care au votat pentru numirea lui Daniel Grădinaru au avut cuvinte de laudă extreme la adresa acestuia. „Proiectul dumneavoastra este consistent, bine structurat. Nu vreau sa spun de alte proiecte intocmite de colegi ai nostri, in etape anterioare. Ati facut o analiza cuprinzatoare a activitatii la Sectia Penala, binenteles, punctand si punctele tari si vulnerabilitatule. Mi-a placut cum ati inceput, la solutii propuse, pentru remedierea anumitor disfunctionalitati", a spus fosta şefă a CSM, Mariana Ghena. Doar actuala şefă a Curţii Supreme, Cristina Tarcea, s-a arătat nemulţumită de mai multe precizari din proiectul de management facut de Grădinaru.

Sectia Penala de la ICCJ era condusa de Mirela Popescu (interimar), în luna martie, Secţia pentru judecători a CSM respingând candidatura acesteia la şeţia secţiei penale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite