Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Judecătorii dau verde la confiscarea sediului Antena 3

32
25 Jan 2016 19:41:54
Autor: Sorin Ghica, Ionel Stoica
Dan Voiculescu a reuşit deocamdată să evite confiscarea averii, dispusă de judecători în dosarul ICA
Dan Voiculescu a reuşit deocamdată să evite confiscarea averii, dispusă de judecători în dosarul ICA

Deşi este ocupat până peste cap cu redactarea operelor sale în puşcărie, Dan Voiculescu are timp să se ocupe şi de averea familiei. Mai precis, să împiedice Fiscul să pună mâna pe bunurile familiei, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), de care a fost găsit vinovat şi pentru care a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Tertipurile folosite de acesta au avut succes până acum. Astfel, doar puţin peste 1% din prejudiciul stabilit de judecători a recuperat statul român, deşi a trecut un an şi jumătate de la condamnarea lui Voiculescu.

Norocul este însă pe cale să-l părăsească după ce ANAF a cerut lămuriri de la Curtea de Apel, instanţa care a judecat dosarul ICA, în legătură cu executarea deciziei de confiscare.

Fiscul, ţinut departe prin chichiţe avocăţeşti

Răspunsul instanţei, care a venit luni, spulberă chichiţele invocate cu succes până acum de avocaţii lui Voiculescu în procesele deschise pentru a bloca acţiunea Fiscului. Judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel Bucureşti au stabilit că nu există niciun impediment pentru ca ANAF să confişte imobililele dobândite de Voiculescu prin privatizarea frauduloasă a ICA.

În solicitarea către instanţă, funcţionarii statului au arătat că se lovesc de o serie de tertipuri procedurale ridicate de avocaţii firmelor lui Dan Voiculescu.
Conform sentinţei din dosarul ICA, terenurile şi clădirile trebuie să intre în proprietatea statului libere de orice sarcini. Asta înseamnă că, în momentul în care statul le preia, acele clădiri sau terenuri nu trebuie să facă obiectul unui credit bancar sau al unui contract de închiriere, au susţinut avocaţii lui Voiculescu.

Iar clădirea în care funcţionează televiziunea Antena 3, fondată de fostul senator, este închiriată de la o altă societate (la care acţionari sunt tot membrii familiei Voiculescu – n.r.). Contractul dintre cele două firme a fost invocat pentru a amâna, pe perioadă nedeterminată, decizia instanţei de confiscare a clădirii.

În două dintre procesele deschise pentru a bloca Fiscul, judecătorii au stabilit că Antena 3 nu poate fi dată afară din clădirea inchiriată de la Antena Group, atâta timp cât durează contractul de închiriere. Însă decizia de luni a Curţii de Apel le-a dat verde inspectorilor de la Fisc să preia clădirea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

miron miron
25.01.2016, 21:02:43

A dat Dumnezeu s-o auzim si pe asta ,, Judecatorii dau verde la confiscarea sediului Antena 3"

+11 (17 voturi)
otto willy
25.01.2016, 22:21:48

... dar sa-l confiste si pe popa Gaga, sa scapam odata de minciuni!

+5 (9 voturi)
Carmen Florea
25.01.2016, 23:41:31

Aha, de fapt si aici tot jurnalistii au iesit pe fir, ca fiscul sau anaf pun botul la niste balegar pe care si-l inventeaza hotul turnator Felix. De fapt ii are in mana pe multi derbedei, care se invartesc prin institutiile statului, numai cucuta de firea-r-s-a-f-i-e cata vanzoleala face sa-l scoata de acolo, nu de alta, dar prima dragoste nu se uita ...

+9 (17 voturi)
Florin Trandafir
26.01.2016, 01:06:18

Va obsedeaza detinutul politic Dan Voiculescu dar mai repede cred ca e vorba despre, ''ordinul se executa,nu se discuta'' !

-18 (20 voturi)
cri
26.01.2016, 06:09:27

Slava domnului ca se va confisca sediul Antenei 3. Aceasta masura, daca va fi insotita si de impuscarea lui Voiculescu si a redactiei Antenei 3, va asigura in sfarsit linistea mafiotilor condusi de Basescu. In peisajul media nu trebuie sa mai existe trusturi care sa critice camarila Basescului. Atunci va fi liniste si pace in tara ! Madam jude Camelia Bogdan ar trebui sa fie premiata pentru indeplinirea misiunii de a distruge singurul trust de presa care nu a putut fi ingenuncheat sau corupt de mafia basista. Daca nu erau nenorocitii astia de la A3, cetatenii nu ar mai fi fost deranjati cu stirile despre afacerile cu tiganii ale fratelui basescului, nu ne-ar mai fi deranjat nimeni cu vestile despre fiica cea mare a basescului care face afaceri cu rusii de la Gazprom ( e notarul lor), nu ne-ar mai fi deramjat nimeni cu afacerile Udrei, Cocosului, cu afacerea ANRP,etc. Distrugerea Trustului Intact va insemna un progres pentru democratia romaneasca. Intact sa ia exemplu de la Adevarul, Gandul, RL, Ev Z, Realitatea TV, etc, care au avut verticalitatea si intelepciunea sa laude si sa sprijine cu entuziasm regimul Basescu...

-13 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările