Judecătorul Iulian Dragomir nu mai vrea să fie vicepreşedinte al Curţii Supreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Iulian Dragomir şi-a retras candidatura cu doar câteva zile înainte de interviul de la CSM
Judecătorul Iulian Dragomir şi-a retras candidatura cu doar câteva zile înainte de interviul de la CSM

Judecătorul Iulian Dragomir şi-a retras candidatura pentru ocuparea uneia dintre cele două funcţii de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Candidaţii rămaşi în cursă sunt Aida Rodica Popa, Nela Ptrişor şi Cristina Iulia Tracea.

Pentru ocuparea cele două funcţii de vicepreşedinte s-au înscris iniţial patru candidaţi, respectiv Aida Rodica Popa, care ocupă şi în prezent această funcţie, Nela Petrişor, magistrat la Secţia a II-a Civilă, Iulian Ilie Dragomir, judecător la Secţia Penală, şi Cristina Iulia Tarcea, judecător la Secţia a II-a Civilă, se arată într-un comunicat emis de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi şi-a depus candidatura doar Livia Doina Stanciu, care ocupă şi în prezent această funcţie, iar pentru şefia Secţiei I Civile, doar actualul preşedinte, Lavinia Curelea.

Dragomir şi-a retras candidatura cu câteva zile înainte de intervievarea candidaţilor pentru funcţiile de conducere de la Instanţa Supremă de către Secţia pentru judecători a CSM.

Astfel, pe 9 septembrie, Secţia pentru judecători o va intervieva pe judecătoarea Livia Stanciu, iar a doua zi, în faţa membrilor CSM îşi vor susţine proiectele de management cei trei candidaţi rămaşi în cursă pentru funcţia de vicepreşedinte şi candidatul pentru şefia Secţiei I Civile.

Proiectele candidaţilor au fost publicate pe 22 august pe site-ul CSM, iar până pe 4 septembrie, Direcţia resurse umane şi organizare a verificat dosarele de candidatură şi a solicitat completarea acestora, în cazul în care a fost necesar.

Până pe 4 septembrie, judecătorii care şi-au depus candidaturile au fost verificaţi de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

În perioada 4-6 septembrie va fi elaborată nota de prezentare a candidaturilor şi a documentelor ataşate în susţinerea acestora de către Direcţia resurse umane şi organizare.

Analizarea candidaturilor de către Secţia pentru judecători a CSM şi formularea propunerilor de numire în funcţiile de conducere vacante de la ICCJ va avea loc în perioada 9-10 septembrie.

Mandatul Liviei Stanciu, preşedintele ICCJ, şi cel al Aidei Popa, vicepreşedintele Înaltei Curţi, expiră în septembrie.

Potrivit prevederilor legale, preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, pentru un mandat de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, dintre judecătorii ICCJ care au avut activitate la această instanţă cel puţin doi ani.

Livia Stanciu şi Aida Popa au fost numite în funcţiile de preşedinte şi, respectiv, vicepreşedinte al ICCJ pe 17 septembrie 2010, pentru un mandat de trei ani.

Tot atunci a fost numită şi judecătoarea Lavinia Curelea, în funcţia de preşedinte al Secţiei I Civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite