Judecătorul Lucian Netejoru, încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Netejoru
Lucian Netejoru

Judecătorul Lucian Netejoru a obţinut încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare, în urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, acesta fiind singurul concurent.

Lucian Netejoru a obţinut postul de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare cu punctajul maxim de 100 de puncte, anunţă CSM pe pagina sa, unde publică tabelul de clasificare a candidaţilor la funcţia de inspector şef al Inspecţiei Judiciare la concursul organizat în perioda 21 decembrie 2018 - 28 martie 2019, tabel care cuprinde un singur rând în care figurează numele judecătorului.

Netejoru a obţinut, astfel, un mandat de încă trei ani la conducerea secţiei, după ce a susţinut miercuri interviul în faţa şefei CSM, Lia Savonea, care a condus comisia din care au mai făcut parte Evelina Oprina, Victor Alistar, Andreea Chiş şi Florin Deac.

În luna martie, Inspecţia Judicairă şi-a prezentat bilanţul pe anul 2018.  Cifrele au relevat un procent de aproape 60% de acţiuni disciplinare respinse sau anulate din cele deschise împotriva judecătorilor şi aproape 40% de acţiuni respinse sau anulate în cazul procurorilor.

Acuzat de plagiat, păstrat în funcţie la dorinţa lui Dragnea

Lucian Netejoru, absolvent al Universităţii Ecologice din Bucureşti, a fost numit la conducerea Inspecţiei Judiciare în septembrie 2015. Anul trecut, publicaţia PressOne a scris că acesta a plagiat mare parte din conţinutul tezei sale de doctorat în Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, pe care a susţinut-o în 2010 la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti. De altfel, coordonatoarea de doctorat a judecătorului a fost profesoara Ştefania Georgeta Ungureanu, ce avea să fie condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înşelat Academia de Poliţie şi mai mulţi doctoranzi ai acestei instituţii. Ungureanu a fost coordonatoarea de doctorat şi a chestorului Cătălin Ioniţă, recent acuzat la rândul său de plagiat. 

Mandatul lui Netejoru în fruntea Inspecţiei Judiciare a expirat la 1 septembrie 2018, şi mai avea dreptul la un mandat de 3 ani. De anul trecut, judecătorul conduce instituţia în baza unei ordonanţe de urgenţă promovată de ministrul Tudorel Toader, fără avizul CSM şi care a prelungit pe termen nedeterminat interimatul în contextul în care legea nu mai permitea acest lucru. La data respectivă, Liviu Dragnea cerea intrarea în vigoare rapidă a ordonanţei, lucru care nu a surprins, în contextul în care Inspecţia Judiciară s-a transformat într-un adevărat apărător al liderului PSD, cercetând Curtea Supremă pe tema completelor de 5 înaintea începerii dosarului liderului PSD sau cercetându-i pe procurorii care instrumentează dosarul violenţelor jandarmilor din 10 august, chiar cu câteva ore înainte ca Liviu Dragnea să fie audiat în dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite