Judecătorul Stan Mustaţă va fi judecat în continuare în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul este judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă Foto Mediafax
Judecătorul este judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă Foto Mediafax

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, va fi judecat în continuare în stare de arest, după ce magistraţii Curţii Supreme au respins, marţi, contestaţia acestuia împotriva deciziei prin care s-a stabilit să rămână în arest. De asemenea, grefiera Mariana Curea rămâne şi ea în arest, judecătorii respingând şi contestaţia acesteia.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Cum vindea Mustaţă sentinţe ca la piaţă

Magistratul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, alături de el fiind deferită justiţiei şi grefiera Mariana Curea, de la aceeaşi instanţă, ambii în stare de arest preventiv.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi şi Ion Boraciu, cel despre care judecătorul Stan Mustaţă spunea că îi este „prieten vechi", Florian Alexandru, un apropiat al clanului „Cămătarii", şi Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă. Dialogurile purtate între membrii grupului din care făcea parte judecătorul Stan Mustaţă arată obişnuinţa acestora de a percepe tarife pentru soluţii favorabile în dosare, au mai arătat procurorii DNA.

Oferta pentru sentinţe era făcută de judecător în apartamentul unuia dintre complici, iar pentru siguranţă discutau de multe ori în toaleta imobilului. Printre dosarele în care a cerut bani de la cei pe care îi judeca se afla şi cel al lui Mihai Stoica, fostul manager al clubului de fotbal Steaua.

Stan Mustaţă era şi preşedintele completului care judeca apelul făcut de Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator, care a fost condamnat deja la 5 ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului pentru Cercetări Alimentare. În discuţiile cu cei doi complici, Stan Mustaţă a confirmat disponibilitatea de a vinde o sentinţă favorabilă în acest dosar, dar ulterior s-a gândit să scape de caz pentru a nu intra în atenţia opiniei publice.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Magistratul Stan Mustaţă care vindea sentinţe ca la piaţă a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie fiind acuzat de luare de mită şi constituirea unui grup infracţional. Alături de acesta vor mai fi judecaţi şi grefiera Mariana Curtea, dar şi cei doi complici ai acestora, Ion Boraciu şi Florian Alexandru.

INTERCEPTĂRI Când discuta despre intervenţiile în dosare, judecătorul Mustaţă îşi băga complicii în baie, dădea drumul la apă şi vorbea în şoaptă 

Libertatea lui Mihai Stoica, în opinia judecătorului Stan Mustaţă, valorează cel puţin 300 de milioane de lei vechi, pentru că managerul are „bani şi mulţi avocaţi”. Asta arată procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă în dosarul magistratului de la Curtea de Apel Bucureşti. În timp ce discuta despre intervenţiile în dosare, magistratul îşi băga complicii în baie, dădea drumul la apă şi vorbea în şoaptă.

Judecătorul Stan Mustaţă vindea sentinţe ca la piaţă: „Gata, caută-l p-ăsta! Marţi intră. Îi dau drumul!”

Magistratul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, îşi trimitea complicii la locuinţele celor pe care urma să-i judece, pentru a negocia sumele pe care aceştia erau dispuşi să le dea în schimbul unor sentinţe favorabile. Dacă refuzau propunerea magistratului, aceştia erau ameninţaţi cu pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti nefavorabile.

Stan Mustaţă, magistratul care îl judecă pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, reţinut pentru aderare la un grup infracţional şi luare de mită

Judecătorul Stan Mustaţă, care face parte din completul care îl judecă pe Dan Voiculescu în dosarul „ICA”, şi grefiera Mariana Curea au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Dan Voiculescu: Cred că DNA a încercat să pună presiune pe judecătorul Mustaţă. Nu îl cunosc pe magistrat!

Dan Voiculescu a depus o sesizare la Parchetul General prin care a cerut să se facă o anchetă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). El a precizat că acţiunea de marţi a procurorilor este o presiune asupra judecătorului Stan Mustaţă care urma să dea o sentinţă în dosarul ICA. Magistratul Mustaţă a fost ridicat în această dimineaţă de la Curtea de Apel Bucureşti şi dus la audieri. Ulterior, acesta a fost pus sub urmărire penală.

Judecătorul Stan Mustaţă, acuzat de luare de mită, rămâne în arest preventiv

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au luat în discuţie, vineri, cererea formulată de judecătorul Stan Mustaţă prin care solicită înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru corupţie. Judecătorul va rămâne în continuare în arest, au decis magistraţii.

Meme Stoica, audiat de procurori în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie judecătorul Stan Mustaţă

Managerul echipei de fotbal Steaua Bucureşti a fost scos, săptămâna trecută, din Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa primită în dosarul „Transferurilor”, şi dus în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul în care judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, este acuzat de fapte de corupţie.

Stan Mustaţă, magistratul care judecă dosarul ICA, urmărit penal:„Sigur că-mi este frică dacă voi fi arestat“. Dan Voiculescu cere o anchetă la DNA

Judecătorul Stan Mustaţă a fost pus sub învinuire pentru acte de corupţie după dimineaţă a fost ridicat de procurori şi dus la sediul DNA pentru a fi audiat. La ieşirea din sediul DNA, magistratul a declarat că procurorii susţin că un prieten de-al său s-ar fi întâlnit cu un apropiat de-al lui Dan Voiculescu, pentru a fi dată o soluţie favorabilă în dosarul „ICA”. Voiculescu cere un control la DNA.

De ce s-a recuzat magistratul Curţii de Apel care refuză să-l judece pe Dan Voiculescu

Unul dintre cei doi magistraţi care judecă dosarul privind privatizarea ICA, în care este judecat omul de afaceri Dan Voiculescu (foto) pentru corupţie a formulat ieri o cerere de abţinere. Motivul: în presă au apărut materiale „neadevărate“ despre presupuse interese ale acestuia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite