Judeţ cu judeţ: În judeţul Sălaj este o singură creşă, care are o capacitate de maximum 120 de locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe pârtiile de la Cavnic, județul Maramureș, iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia în acest weekend. ntre localitățile Orşova şi Moldova Nouă au avut loc, ieri, căderi de pietre de pe versanţi, din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Panoul electronic al noului cinematograf din Slatinas-a defectat la o zi de la inaugurare.

ALBA. Parc reabilitat după o pictură celebră. Parcul Central din Blaj va fi amenajat după scena pictată de artistul Ion Petcu cu ocazia Adunării Naţionale din timpul Revoluţiei de la 1848. Investiţia este de un milion de lei.

ARAD. Şase persoane care au plasat valută falsă în Arad au fost reţinute de procurori. Bărbaţii au falsificat mai multe bancnote de dolari pe care le plasau prin bănci şi prin casele de schimb valutar din mai multe oraşe din ţară.

ARGEŞ. Prime mari de Crăciun la firmele private. Angajaţii Uzinei Dacia vor primi 600 de lei, iar la Ana Imep bonusul de Sărbători este de 1.000 de lei.

BACĂU. Şefii Primăriei Bacău vor cheltui, în ciuda crizei financiare, 160.000 de lei pentru o petrecere specială de Revelion, cu lasere, artificii şi concerte. Anul trecut, consilierii au alocat de la buget 98.000 de lei.

BIHOR. Poliţiştii au anihilat o reţea de proxenetism şi prostituţie care funcţiona mascat într-un salon de masaj erotic din Oradea. Cele mai tinere fete au între 15 şi 16 ani. Au fost arestate trei persoane.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Pensiunile din judeţ  au scos pe piaţă oferte pentru Ignat - ziua de 20 decembrie în care se taie porcii de Crăciun. Pentru trei zile de cazare şi masă, plus „pomana porcului" tariful este de 230 de lei de persoană.

BOTOŞANI. Bărbatul infestat cu HIV care şi-a îmbolnăvit intenţionat soţia a scăpat de acuzaţia de omor şi va fi acuzat doar transmiterea voluntară a bolii. Valentin Codău (37 de ani) riscă între 5 şi 15 ani de închisoare.

BRAŞOV. Centrul Naţional de Turism va fi înfiinţat, anul viitor, la Braşov. Instituţia va funcţiona în fostul sediu al Bancorex, iar clădirea va fi renovată cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

BRĂILA. Doi bărbaţi care au jefuit 30 de bancomate şi aparate de schimb valutar din ţară au fost prinşi la Brăila, pe baza amprentelor. Adrian Diaconu (29 de ani) şi Iulian Bâţan (32 de ani) au fost arestaţi pentru 29 de zile.

BUZĂU. Trei bărbaţi şi o femeie au murit într-un accident care a avut loc, ieri, în afara localităţii Cioranca. Din cauza poleiului, şoferul unei Dacii nu a putut opri şi a intrat sub un TIR care frânase. Maşina era condusă de un angajat de la Drumurile Naţionale, care cu o zi înainte a împrăştiat nisip pe carosabil pentru evitarea accidentelor.

CARAŞ-SEVERIN. Preşedintele-director al UCM Reşiţa a fost pus în libertate, în noaptea de miercuri spre joi, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Adrian Chebuţiu este cercetat pentru o fraudă de 60 de milioane de euro.

CĂLĂRAŞI. Un bărbat  de 53 de ani, din oraşul Budeşti, a murit carbonizat, după ce a făcut focul în sobă. Victima a uitat uşa sobei deschisă, iar jarul căzut a aprins toată camera.

CLUJ. Primul „holopodium" din România a fost amplasat, zilele trecute, la Facultatea de Psihologie din Cluj. Aparatul capabil să genereze o hologramă a psihologului va fi folosit pentru tratarea la distanţă a diferitelor afecţiuni. Din ianuarie vor începe primele şedinţe cu pacienţii clujeni. Investiţia depăşeşte suma de 70.000 de euro.

CONSTANŢA. Angajaţii Pri­­­măriei Constanţa, mai bogaţi cu 10.000 de lei de Sărbători. În sedinţa de ieri a Consiliului Local s-a votat rectificarea de buget pe anul 2010 pentru a se putea da sporurile.

COVASNA. Locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe vor plăti anul viitor taxe şi impozite mai mici decât în 2010. Persoanele fizice vor achita cu 5% mai puţin pe clădiri şi cu 10% pe terenuri.

DOLJ. Iluminat cu becuri vechi, dar scumpe. În oraşul Craiova a fost aprinsă instalaţia de Sărbători pentru care Primăria a plătit, anul trecut, un milion de euro. Ornamentele sunt şi în acest an cele mai scumpe din Oltenia.

DÂMBOVIŢA. Aproape 40 de localiţăţi au rămas fără curent ieri. Potrivit oficialilor Electrica, avariile au fost provocate de vântul puternic şi de chiciura care s-a depus pe cablurile de înaltă tensiune.

GALAŢI. Doi poliţişti din Galaţi au fost arestaţi pentru 29 de zile. Ioan Matei şi Viorel Midrea sunt acuzaţi de tâlhărie şi violare de domiciliu după ce au intrat în casa unor ţigani şi, sub ameninţarea armelor, le-au luat 500 de lei şi 40 de cartuşe de ţigări.

GIURGIU. Două clădiri din Giurgiu, aflate în stare avansată de degradare, vor fi transformate într-o pensiune de 4 stele, respectiv într-un complex sportiv. Investiţia privată va depăşi 700.000 de euro.

GORJ. Casa de Asigurări de Sănătate aşteaptă o rectificare bugetară pentru a putea onora cele 430 de cereri de proteze, scaune cu rotile şi alte dispozitive medicale aşteptate de pacienţi. Valoarea acestora este 400.000 de lei.

HARGHITA. Câţiva brazi s-au prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune, din cauza vântului şi a chiciurii, iar localităţile Topliţa, Tulgheş, Recea, Hagota, Borsec şi cele aflate în zona vârfului Tasoc au rămas fără curent.

HUNEDOARA. Prime pentru minerii din Valea Jiului. Conducerea Companiei Naţionale a Huilei Petroşani va acorda tichete-cadou în valoare de 280 de lei.

IALOMIŢA. Peste 100 de persoane au optat pentru înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu unele ecologice. Trei sferturi dintre acestea au ales panourile solare. Fondurile pentru cele 102 proiecte sunt de 600.000 de lei.

IAŞI. În capitala Moldovei se va construi, anul viitor, Centrul Tehnologic Regional, care va avea patru clădiri cu birouri, spaţii de cercetare, hale destinate închirierii. Investiţia de la Iaşi este de peste 18 milioane de lei.

ILFOV. Aproape 30 de linii de medie tensiune din judeţ au fost parţial sau integral afectate de vremea nefavorabilă. Locuitorii din 15 oraşe şi comune au rămas fără curent.

MARAMUREŞ. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia în acest weekend pe pârtiile de la Cavnic. Potrivit administratorului staţiunii, cu ajutorul tunurilor de zăpadă pârtia Icoana va fi practicabilă.

MEHEDINŢI. Căderi de stânci pe Clisură. Pe Drumul Naţional 57, între Orşova şi Moldova Nouă, au avut loc, ieri, căderi de pietre de pe versanţi, din cauza ploilor abundente din ultimele zile.

MUREŞ. Fundă umană record la Târgu-Mureş. Peste 400 de persoane şi-au arătat, ieri, solidaritatea faţă de persoanele infectate cu HIV şi au realizat o fundă umană în centrul oraşului.

NEAMŢ. Jandarmii montani au găsit la un schit din Masivul Ceahlău un tânăr de 19 care traversase zona fără echipament corespunzător. Băiatul a fugit de acasă, din Bucureşti, după un conflict cu părinţii.

OLT. Panoul electronic al noului cinematograf din Slatina s-a defectat la o zi de la inaugurare. Cinefilii nu au putut afla ce filme rulează sau ce spectacole vor avea loc în această săptămână. Filmele programate ieri dimineaţă nu au rulat din lipsă de spectatori.

PRAHOVA. 18 membri ai unei grupări specializate în comiterea de tâlhării, cămătărie, prostituţie, proxenetism, furt de autoturisme şi din firme au fost reţinuţi de procurorii din Ploieşti.

SATU MARE. Cel mai mare angro din judeţ, în valoare de 4 milioane de euro, va fi inaugurat în ianuarie. Patronii magazinelor se vor aproviziona de acolo cu produse alimentare de bază sub preţul pieţei.

SĂLAJ. O singură creşă pentru copiii din Sălaj. Singura creşă este în Zalău şi are o capacitate de maximum 120 de locuri, iar numărul copiilor până în trei ani este de 10.000.

SIBIU. Pista aeroportului, reparată din banii de garanţie. Firmele vinovate de alunecările de teren de la capătul pistei nu-şi asumă responsabilitatea, iar Consiliul Judeţean a decis să facă reparaţiile cu o altă societate, din banii reţinuţi drept garanţie de la executanţi.

SUCEAVA. Cei peste 200 de ţărani răsculaţi din localitatea Hânţeşti cer, astăzi, în instanţă anularea drepturilor actualilor proprietari botoșăneni. O comisie din Prefectură le-a anulat sucevenilor drepturile de proprietate.

TELEORMAN. Primăria Ale­­­­xandria nu mai are bani pentru a aduce în oraş Filarmonica din Viena, care a concertat acolo în ultimii doi ani. Primarul Victor Drăguşin spune că de Revelion nu va mai fi nici focul de artificii.

TIMIŞ. Un elev de 19 ani al Şcolii de Arte şi Meserii „Gheorghe Atanasiu" din Timişoara a fost găsit mort, de către colegi, ieri dimineaţă, în internat. Colegii au spus că tânărul era trist şi obişnuia să ia somnifere.

TULCEA. Aproape 2.000 de persoane care nu şi-au ridicat ajutoarele europene vor fi invitate prin adrese personale să-şi ia alimentele de la cantina socială din Tulcea. În total, 6.300 de persoane primesc ajutoarele.

VASLUI. Corpul neînsufleţit al vasluianului Mihai Hondru (39 de ani), strivit de un buldozer, zace de 53 de zile la morga din oraşul britanic Romford. Poliţiştii au cerut legiştilor o a treia autopsie.

VÂLCEA. Consiliul Judeţean a alocat 200.000 de lei pentru achitarea facturilor restante pe care le au patru spitale către furnizorii de medicamente, hrană şi utilităţi.

VRANCEA. Doze de vaccin insuficiente în judeţ. Direcţia de Sănătate Publică a primit doar 14.800 de doze de vaccin antigripal din cele 40.000 solicitate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite